Nemzetközi foci

Uruguay ellen debütál tétmérkőzésen az új argentin kapitány

Rendkívül fontos meccs előtt áll Jorge Sampaoli és csapata.

Fontos mérkőzésen mutatkozik be világbajnoki selejtezőn az argentin válogatott élén a május végén kinevezett szövetségi kapitány: amennyiben Jorge Sampaoli sikerrel veszi az akadályt az uruguayiak ellen, csapata közvetlen vébé-részvételt érő helyre lép előre.

A dél-amerikai zónában a brazilok már biztosították helyüket az oroszországi torna mezőnyében, mögöttük viszont szoros a versengés. Négy fordulóval a vége előtt Kolumbia a második, majd egy ponttal lemaradva következik Uruguay és Chile, azután pedig újabb eggyel mögöttük Argentína, amely jelenleg pótkvalifikációs helyen áll. Nincs még veszve a remény Ecuadornak, Paraguaynak és Perunak sem.

Komoly feladat előtt áll Sampaoli argentin kapitány ként Fotó: Europress/AFP

Sampaoli irányításával az argentinok két barátságos mérkőzést játszottak júniusban: előbb 1-0-ra nyertek a brazilok ellen Melbourne-ben, majd 6-0-ra verték vendégként a szingapúriakat.

Ezúttal, Montevideóban a szakvezető már számíthat Lionel Messire, akit eredetileg négy mérkőzésre eltiltottak, de a büntetést az argentinok sikeres fellebbezése nyomán egy találkozóra csökkentették, azt pedig az ötszörös aranylabdás támadó március 28-án, a bolíviaiaktól elszenvedett vereség alkalmával letöltötte.

Messi azért kapta a büntetést, mert a Chile ellen március 23-án 1-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd nem volt hajlandó kezet fogni vele.

Az uruguayi oldalon ugyanakkor még kérdéses barcelonai csapattársa, Luis Suárez szereplése, mivel a csatár térdsérüléssel bajlódik. Óscar Tabárez szövetségi kapitány nagyon is számítana rá, de csak akkor, ha megfelelő állapotba kerül.

“Vele vagy nélküle, mindenképpen nagyon-nagyon nehéz lesz” – jelentette ki.

Lionel Messi biztosan pályán lesz a következő selejtezőn Fotó: Europress/AFP

A 15. forduló programja (magyar idő szerint):

Venezuela–Kolumbia, San Cristóbal, csütörtök 23.00

Chile–Paraguay, Santiago de Chile, péntek 0.30

Uruguay–Argentína, Montevideo, péntek 1.00

Brazília–Ecuador, Porto Alegre, péntek 2.45

Peru–Bolívia, Lima, péntek 4.15

A dél-amerikai selejtező állása:

1. Brazília 33 pont

2. Kolumbia 24 pont

3. Uruguay 23 pont (26-17)

4. Chile 23 pont (24-19)

5. Argentína 22 pont

6. Ecuador 20 pont

7. Peru 18 pont (22-23)

8. Paraguay 18 pont (13-21)

9. Bolívia 10 pont

10. Venezuela 6 pont

Olvasói sztorik