Nemzetközi foci

Jön a spanyol–olasz és francia–holland rangadó

Összesen 27 mérkőzéssel folytatódik csütörtöktől a sorozat.

A Franciaország–Hollandia rangadót csütörtökön, a Spanyolország–Olaszország meccset szombaton játsszák.

A csütörtöki mérkőzésen a hazaiak azért lépnek pályára, hogy tapadjanak a csoportot jobb gólkülönbségével vezető, ezúttal Bulgáriába látogató Svédországra, míg a hollandok az életben maradásért küzdenek. A vendégeknek egy esetleges franciaországi vereséggel hat pontra nőne a hátrányuk a riválisukkal szemben.

A G-csoport szombati, madridi összecsapásán két, egyaránt 16 ponttal rendelkező együttes találkozik, s mivel csak a csoportelsők jutnak ki automatikusan az oroszországi tornára, a mérkőzésnek nagy a tétje. A két gárda tavaly októberi, torinói rangadóján 1-1-es döntetlen született, az újabb pontosztozkodás pedig a jobb gólkülönbségükkel jelenleg élen álló hazaiaknak kedvezne.

A továbbjutásról dönt a spanyolok csatája az olaszokkal Fotó: Getty Images

“Nem kérdés, hogy győzni megyünk Madridba. Nagyon várom az összecsapást, jó lenne, ha a döntetlen nekünk kedvezne, de így extra motivációt jelent a játékosok számára, hogy nyernünk kell” – nyilatkozta a találkozó előtt Gian Piero Ventura, az olaszok szövetségi kapitánya.

A spanyolok keretében a legnagyobb meglepetést az 59 találattal gólrekorder David Villa ismételt behívása jelentette: a New York City 35 éves világ- és Európa-bajnok támadója a 2014-es világbajnokság után kapott ismét meghívást a nemzeti csapatba.

“Nincs más dolgom, mint élvezni, hogy itt lehetek. Azért jöttem, hogy segítsek a csapaton” – nyilatkozta a 97-szeres válogatott csatár.

A mezőnyben még két százszázalékos csapat van: a magyarokkal azonos hatosban lévő svájciak Andorrát fogadják csütörtökön, míg a C-csoportban szereplő címvédő németek Csehországba játszanak pénteken.

Olvasói sztorik