Nemzetközi foci

A Bayern is 100 millióért vesz játékost?! Itt a válasz!

A német Uli Hoeness karakteres véleményt formált arról, mire lenne szükség az átigazolási piacon.

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke szerint a labdarúgásban idén nyáron ugrásszerűen megnőtt átigazolási díjak veszélyesek a sportágra nézve.

“Nincs a világon olyan labdarúgó, aki százmillió eurót érne” – mondta Hoeness a Sport Bild magazinnak. A Bayern elnöke hozzátette: akkor sem venne százmillióért (30,5 milliárd forint) játékost, ha lenne rá pénze, mert az pazarlás.

Hoeness az interjúban a nyár legnagyobb átigazolási üzleteit kommentálta. A Paris Saint-Germain 222 millió euróért vásárolta ki Neymart a Barcelonától, amely később 105 (bónuszokkal együtt 150) millió euróért vette meg a Borussia Dortmundtól Ousmane Dembélét. Ezt követően a PSG kölcsönbe megszerezte a Monacótól Kylian Mbappét, akiért megvétele esetén – sajtóértesülések szerint – 180 millió eurót fizet majd.

Neymar átigazolása Münchenben is lecsapta a biztosítékot Fotó: Getty Images

A világ egyik legtehetősebb futballklubjának élén álló Hoeness – aki tavaly töltötte le börtönbüntetését, amelyet adócsalás miatt kapott – úgy véli: a sportág elérkezett egy olyan pontra, ahol meg kellene állni.

“Óvatosnak kell lennünk, mert elérkeztünk egy pontra, ahol már a drukkerek mondhatják azt, hogy elég” – fogalmazott a klubvezető. Hangsúlyozta: eljött az őszinteség ideje, és vissza kell térniük a mértékletességhez.

“Régóta ott van a félelem az ügynököktől, a játékosoktól… Most nekünk azt kell mondanunk, hogy elég volt!”

Neymar szerződtetése előtt az átigazolási világrekordot Paul Pogba tartotta, akiért a Manchester United tavaly 105 millió eurót fizetett a Juventusnak. A Bayern júniusban “csak” saját klubrekordját döntötte meg azzal, hogy 41,5 millió euróért fizetett Corentin Tolissóért.

A Bayern rekordot döntött Tolisso megszerzésével Fotó: Europress/AFP

A hónap elején Hoeness müncheni kollégája, Karl-Heinz Rummenigge, a bajor futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nyilatkozott arról, hogy a Neymar-transzferre kifizetett pénzből inkább stadiont épített volna.