Nemzetközi foci

Brutálisan kezdett a Chelsea-ben Morata

Azonnal felállított egy rekordot a nyáron szerződtetett spanyol támadó.

Álvaro Moratának nem az egyéni dicsőség, hanem a győzelem a fontos – a Chelsea labdarúgója az angol bajnokság történetében elsőként szerzett gólt és adott gólpasszt első két hazai Premier League-fellépésén.

– Ez nekem nem számít, inkább győzni szeretek – nyilatkozta a rekorddal kapcsolatban a londoni klub honlapjának a spanyol támadó az Everton elleni 2-0-s győzelmet követően. Hozzátette: a labdarúgásra csapatsportágként tekint, egyéni célokat így nem tűz ki maga elé. – Ha elkezdek azon gondolkodni, hogy hány gólt szerezzek magamnak, akkor inkább teniszeznem kellene – fogalmazott.

Ezt láttad már?
Real Madrid: Benzema kihagyta a meccslabdát, saját szurkolói fütyülték ki – VIDEÓ

– Tökéletes nap volt – mondta Morata a vasárnapról, amikor a 27. percben gólpasszt adott honfitársának, Cesc Fabregasnak, majd a 40. percben ő maga volt eredményes.

– Az Everton ellen jól dolgoztunk, kevés lehetőséget adtunk riválisunknak – utalt a támadó a bajnoki nyitányra, amikor gólja és gólpassza ellenére a Burnley meglepetésre 3-2-re legyőzte a címvédő Chelsea-t a Stamford Bridge-en.

Fotó: Getty Images

Moratát nyáron szerződtette a londoni klub a Real Madridtól. A 24 éves támadó korábban két idényen át már légióskodott – 2014 és 2016 között a Juventus játékosa volt –, a beilleszkedés nehézségeit ezúttal is hangsúlyozta.

– Nem könnyű: egy új ország, másik nyelv, más stílusú labdarúgás. Időre van szükségem a Premier League összes részletéhez, de a csapattársaim a segítségemre vannak – fogalmazott. A Chelsea három fordulót követően hat ponttal a hatodik helyen áll a bajnoki tabellán.