Nemzetközi foci

Ibrahimovic elárulta, miért engedte át Lukakunak a 9-es messzámot

Jelentősen csökkent a svéd klasszis fizetése az MU-nál.

Mint ismert, Zlatan Ibrahimovic egyéves szerződést kötött a Manchester Uniteddel, így továbbra is a Vörös Ördögöket erősíti, egy dolog azonban változott: a mezszáma.

A svéd támadó igazi „ibrás” magyarázattal szolgált azzal kapcsolatban, hogy miért engedte át a 9-es mezszámot Romelu Lukakunak:

– Lukaku felhívott és kérdezte: “haver, nekem adnád a 9-est?” Mondtam neki, figyelj, nem vagyok abban a helyzetben, hogy bonyodalmat okozzak neked, azt szeretném, hogy boldog legyél és érezd itt jól magad, szóval a tiéd…de én viszem a 10-est. Igazából soha nem hagytam el a klubot, csak felfrissítettem a mezszámomat.

Ibrahimovic a svéd válogatottban és a PSG-ben is tekintélyt parancsoló 10-es mezt viselte, de az Internél játszott már 8-as, a Manchesternél és a Barcelonánál 9-es, a Milannál pedig 11-es mezben is.

Ibrahimovic 10-esre cserélte mezszámát Fotó: Europress

Zlatan döntését hiányérzetével lehet magyarázni, ugyanis trófeagyűjteményéből hiányzik a Premier League és a Bajnokok Ligája trófea, ezért mint mondta: „befejezem, amit elkezdtem.”

A svéd óriás decemberig valószínűleg nem tud pályára lépni, ezért érthető módon a klub az előző szezonhoz képest kevesebb fizetést ajánlott számára. A korábbi heti 350 ezer fontos összeget 125 ezerre módosították, ami Ibarhimovicot igazolja, nem a pénzért, hanem a sikerért írta alá új kontraktusát – írja az m4sport.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik