Nemzetközi foci

Újabb magyar futballista az EL-főtáblán

Az idegenbeli döntetlen után felpörgött a Dinamo.

A visszavágón 3-1-re legyőzte, és ezzel elütötte a továbbjutástól a portugál Marítimót Kádár Tamás együttese, az ukrán Dinamo Kijev. Az Európa Liga playoffkörének első mérkőzésén nem született gól. Honfitársunk a középhátvédként szerepelt, végig a pályán volt, az 52. percben sárga lapot kapott durvaságért.

Kádár Dinamója kiharcolta a továbbjutást Fotó: Europress

Lemarad az EL-csoportkörről ugyanakkor Nagy Dominik, aki a Legia Warszawa játékosaként ért el 0-0-t a moldovai Sheriff Tiraspol otthonában. A párharc első összecsapása is döntetlennel zárult (1-1), így az idegenben szerzett gól döntött a Sheriff javára. Nagy sem úszta meg lap nélkül, ő az első félidőben kapott sárgát műesésért.

A keddi és a szerdai BL-párharcok vesztesei is az Európa Ligában folytatják, vagyis várhatja a csoportkör péntek déli sorsolását Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Szalai Ádám (Hoffenheim) és Kleinheisler László (Asztana) együttese is.

Elvérzett viszont a Midtjylland, soraiban Korcsmár Zsolttal. A dánok egy hete 3-2-es vereséget szenvedtek Cipruson, így a hazai 1-1 nem sokat ért. A magyar játékos a 82. percben tizenegyest hozott össze egy szerencsétlen becsúszással (ő is besárgult), ám az Apollon Limassol nem tudta gólra váltani a lehetőséget.

A Hajduk Split számára is véget ért az Európa Liga, Futács Márkó csapata 1-1-et játszott otthon az Everton ellen, összesítésben így 3-1-gyel jutott tovább az angol gárda. A magyar támadó súlyos sérülése miatt továbbra sem bevethető.

Olvasói sztorik