Nemzetközi foci

Megható: Cristiano Ronaldo így gyászolja a barcelonai áldozatokat

Klubok és labdarúgók is egyből reagáltak a Placa de Catalunyán történt merényletre.

Pénteken késő délután Barcelona egy forgalmas és turisták által is kedvelt terén hajtott egy furgon a járókelők közé. A terrorakciót az Iszlám Állam vállalta magára. A támadásnak eddig 12 halálos áldozata és 80 sérültje van.

Az esettel kapcsolatban már letartóztatott két embert a rendőrség, illetve egyet agyonlőtt. A feltételezett elkövető, egy marokkói származású francia állampolgár egyelőre szökésben van.

Természetesen a futball világát is megrázta a borzalmas és értelmetlen támadás. A két barcelonai csapat, az FC Barcelona és az Espanyolt érinti a legérzékenyebben az esemény. Twitter-üzenetében az FCB azt írja, megrázta őket a támadás híre és együttéreznek az áldozatok családjaival és a várossal.

A kisebbik barcelonai csapat, az Espanyol szintén Twitteren üzent.

– A leggyönyörűbb város a miénk és mi most vele szenvedünk, ahogy minden barcelonai. Erőt és bátorságot, Barcelona! – kommunikálta az Espanyol.

Szép gesztus volt az ősi rivális Real Madrid részéről, hogy a tragédia után szinte azonnal közleményt adott ki, amelyben a klub együttérzéséről biztosította a barcelonaiakat.

Cristiano Ronaldo anyanyelvén, portugálul fejezte ki részvétét. A négyszeres aranylabdás világsztár “felháborodva fogadta a történéseket” és részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

A Valencia szintén Twitteren reagált a hírekre. Mint írják, együttérzésüket és részvétüket fejezik ki az áldozatok hozzátartozóinak, illetve felháborodásukat az aljas támadás miatt.

Antoine Griezmann, az Atlético Madrid támadója #FuerzaBarcelona, vagyis #ErőtBarcelona hashtaggel fejezte ki megdöbbenését és részvétét a katalán városnak.

Olvasói sztorik