Nemzetközi foci

Barcelonai gázolás: különleges mezfelirattal emlékeznek meg Messiék

Így emlékeznek a terrorcselekmény áldozataira.

Az FC Barcelona játékosai vasárnap a Real Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzésen a mezükön viselt Barcelona felirattal emlékeznek a terrorcselekmény áldozataira.

A katalán klub pénteki közleménye szerint a hétvégi összecsapáson a játékosok hátán a nevük helyett egységesen Barcelona-felirat lesz olvasható.

A spanyol szövetség és a liga vezetősége is engedélyezte, hogy ezzel, valamint a mezek elején látható TotsSomBarcelona (magyarul: mi mind Barcelona vagyunk) felirattal fejezzük ki tiszteletünket az áldozatok iránt – jelentették be. Korábban arról is döntés született, hogy hétvégén valamennyi spanyol és német bajnoki mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik.

Így néz ki a Barcelona gyászmeze Fotó: www.fcbarcelona.es

Csütörtök délután Barcelona központjában feltehetően egy dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. Az elkövetőnek sikerült megszöknie. A merényletet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

Péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el. A támadást ugyanúgy hajtották végre, mint a barcelonait, így kapcsolatot feltételeznek a két terrorcselekmény között. A támadást részben meghiúsító rendőrség négy terroristát agyonlőtt, egy ötödiket megsebesített, aki később belehalt sérüléseibe. A merényletekkel összefüggésben már négy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A két támadásban 14 ember meghalt, a sérültek száma pedig legalább 130.

Olvasói sztorik