Nemzetközi foci

Vezért vesztett Real, elszánt Barcelona

Mindkét edzőnek át kell alakítania az együttesét a vasárnapi ütközethez képest.

Kétgólos hátrányból igyekszik talpra állni Ernesto Valverde csapata, amely múlt vasárnap 3-1-es vereséget szenvedett a Spanyol Szuperkupa-párharc első felvonásán. A visszavágót (23.00, tv: Digisport1) bizonyosan nehézséget jelent a Barcának Iniesta hiánya: a karmester izomsérülést szenvedett.

A hét elején szerződtetett brazil Paulinho bemutatkozására még várni kell, és könnyen elképzelhető, hogy a katalánoknál ezúttal kimarad a kezdőcsapatból a Barcelonában visszafogott teljesítményt nyújtó Deulofeu. Érdekes lehet a sztárklubok által csábított, a hírek szerint a játéklehetőséget keveslő Sergi Roberto szereplése, elképzelhető, hogy ezúttal Denis Suárez játszik Messi és L. Suárez mellett. A barcelonaiak – a minden bizonnyal távozó Arda Turan ezúttal sincs a keretben – mindenesetre bizakodóak, és nem tettek le arról, hogy teljesítsék a „lehetetlen küldetést”.

PÖRGŐS NAP VOLT
Szétkapják a Dortmundot, támad a Chelsea, ő az új sztár Rómában

A Real kényelmesebb helyzetből várja az El Clásicót, Zidane edző ugyanakkor nem számíthat a vasárnap kiállított Ronaldóra. Lesz viszont Modric, aki letöltötte az eltiltását, így ott lehet Casemiro és Kroos mellett a középpályán. CR az első találkozón sem kezdett, a Real alighanem ezúttal is a Bale, Isco, Benzema trióval rohamoz majd.

A várható kezdőcsapatok Fotó: Mundo Deportivo
Olvasói sztorik