Nemzetközi foci

Bombaüzlet: Usain Boltot BL-győztes csapat csábítja

Ügynöke megerősítette: a futó képben van egy német topcsapatnál is.

Usain Bolt a londoni világbajnokságon futott utoljára világversenyen, a kiváló atléta már a torna előtt bejelentette, hogy a vébé után visszavonul. Zárásként a jamaicai váltó színeiben megsérült, sajtóhírek szerint combsérülést szenvedett.

A futó korábban több ízben kiemelte már, hogy szívesen állna focistának, kedvenc csapata pedig köztudottan a Manchester United. Ügynöke, Ricky Simms ugyanakkor megerősítette, hogy tucatnyi csapat érdeklődik a sportoló iránt, egyikük pedig a Borussia Dortmund, mivel a Puma vezérigazgatójával kiváló kapcsolatot ápol a Bolt-Simms páros.

Ezt láttad már?
Messiként szlalomozott a Real Madrid tinije – VIDEÓ

A menedzser persze helyén kezeli a sztárfutó iránti fokozott érdeklődést és a Daily Star azon kérdésére, hogy beférne-e egy Premier League vagy egy Bundesliga csapatba, ezt felelte.

– Az azért túl nagy falat lenne neki – majd hozzátette, viszont az angol harmad-, vagy negyedosztály szintjét biztosan megütné.

Ezentúl ugyanakkor az is felmerült, hogy Bolt már szeptemberben bemutatkozhat a Manchester United színeiben – igaz, ha nem is tétmérkőzésen, hanem egy jótékonysági gálameccs erejéig. A vörös ördögök szeptember 2-án az FC Barcelona gálacsapatával találkoznak az Old Traffordon, sajtóhírek szerint csupán az a kérdés, hogy Bolt combsérülése addigra rendbe jön-e.

A manchesteri All-Star színeket Edwin van der Sar, Paul Scholes vagy éppen Dwight Yorke erősíti majd, míg a túloldalon feltűnik Ronaldinho, Rivaldo és Kluivert is.

Bolt a futópályák után a futballpályákon száguldozhat? Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik