Nemzetközi foci

Serie A: újabb csapat jelentkezett be a bajnoki címért

A rómaiak klubelnöke a Leicester Cityvel példálózott.

A Lazio tavasszal ötödik lett az olasz bajnokságban, bejutott a kupadöntőbe, vasárnap pedig rendkívül eseménydús, fordulatos meccsen 3-2-re legyőzte a bajnok Juventust a Szuperkupáért. Talán nem is csoda, ha Claudio Lotito klubelnök olaszos temperamentummal máris a bajnoki cím megszerzéséről nyilatkozott.

„Őrültség arra gondolni, hogy megnyerhetjük a Scudettót? Miért? Ez történt a Leicester Cityvel is a Premier League-ben, igaz? A filozófiánk világos, lépésről lépésre haladunk, anélkül, hogy bármelyik lépésünk túlságosan hosszú lenne. Nyerni akarunk, de nem egy huszárvágással” – magyarázta a klubvezető.

Hangsúlyozta, nem igaz, hogy csak a bevételért, a pénz miatt engedtek el játékosokat. Lucas Biglia például jelezte, hogy távozni szeretne, de már készen álltak egy tervvel erre az esetre, és le is igazolták Lucas Leivát.

„Ugyanez a helyzet a Felipe Caicedóval is. Lépéseket tettünk annak biztosítására, hogy ha valaki távozik, semmiféle problémánk ne legyen. A Szergej Milinkovics-Szavicsért érkezett 70 millió eurós ajánlatot elutasítottam. Komoly klub vagyunk, vonzerővel rendelkezünk a nemzetközi piacon, amit élvezünk. Nem tudunk versenyezni Európa leggazdagabb hét-nyolc klubjával, de folyamatosan dolgozunk, és a béreket pontosan fizetjük. A játékosok pedig tudják ezt” – mesélte a Lazio elnöke.

Claudio Lotito arról is beszélt, hogy Keita Baldé Diaért a Juventus mellett más olasz és külföldi klubok is tettek ajánlatot, de számukra egyik sem megfelelő, ezért egyelőre egyiket sem fogadták el.

Olvasói sztorik