Nemzetközi foci

Korcsmár megszerezte első dániai gólját – VIDEÓ

Vida helyén debütált Kalmár a DAC-ban. Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Korcsmár Zsolt nyitotta a Midtjylland góljainak sorát a Nordsjaelland elleni dán bajnokin. A magyar védő már az első percben betalált a meccs legjobbjának választották, csapata végül 4-3-ra győzött.

Két magyar játékos együttese találkozott a kínai bajnokságban, ám a Csangcsun Jatajban sérülés miatt nem léphetett pályára Huszti Szabolcs, míg a Jenpiennél Guzmics Richárd nem került a keretbe. A meccs végül 1-1-re végződött.

A kazah bajnokság 23. körében 1-0-ra nyert idegenben a Kajrat Almaty az Okzsetpesz ellen. A vendég együttesben Elek Ákos végig a pályán tartózkodott. A Kajrat hátránya jelenleg hét pont a Kleinheisler Lászlót is a soraiban tudó, és az élen álló Asztanával szemben.

Gulácsi Péterrel a kapuban aratott magabiztos, 5-0-s győzelmet az RB Leipzig a Dorfmerkingen otthonában, így bejutott a Német Kupa legjobb 32 csapata közé.

Megyeri Balázs a kispadon, Pintér Ádám pedig a kereten kívül találta magát a Morlautern elleni Német Kupa-meccsen. A Greuther Fürth is simán, 5-0-s győzelemmel jutott tovább.

Vida Kristopher helyén debütált a DAC-ban Kalmár Zsolt, aki az 55. percben lépett pályára a Slovan elleni szlovák rangadón. Kalmár tizenhárom perccel később sárgát kapott, a dunaszerdahelyiek 1-1-re végeztek – Mervó Bence ezúttal sem került be a keretbe.

Szántó Tamást nem nevezte edzője a Rapid Wien keretébe az Admira elleni bajnokira. A bécsi zöld-fehérek 3-1-re kikaptak.

Kovács Péter nem tudott segíteni az Arendalon a norvég másodosztályú összecsapáson. A sereghajtó ezúttal a Strommentől kapott ki hazai pályán 3-0-ra, a magyar támadó végigjátszotta a meccset.

Olvasói sztorik