Nemzetközi foci

Fejsérülés, horrorütközet és piros lap után kupagyőztes az Arsenal – VIDEÓ

Tizenegyesek döntöttek a Community Shielden.

Az Angol Szuperkupa döntőjében vasárnap délután a londoni Wembley Stadionban az Arsenal (legutóbbi FA Kupa győztes) ellenfele a Chelsea (legutóbbi angol bajnok) volt. Az ágyúsok keretében nem kapott helyet sem Mesut Özil (kisebb sérülés), sem pedig Alexis Sánchez (hétközben tért csak vissza a csapathoz), míg a londoni kékeknél csak a kispadon kezdett a nyári új szerzemények közül Morata és Rüdiger is.

Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, az Arsenal a hajrában kényszerű cserét eszközölt. Mertesacker fejsérülést szenvedett, helyére a friss igazolás, Kolasinac érkezett.

Mertesacker fejsérülést szenvedett Fotó: Getty Images

A 47. percben aztán megtört a gólcsend: Cahill fejese után Moses óriási erővel lőtte ki Cech kapuját, így vezetett 1-0-ra a Chelsea. Nem sokkal később Cahill és David Luiz fejelt össze, a kemény ütközet után mindkét chelsea-s a földön marad. Részletek és VIDEÓ ITT.

Ezt olvastad már?
Rémisztő jelenetek: durván összefejelt a Chelsea két védője – VIDEÓ

A Chelsea a 80. percben megfogyatkozott, miután Pedro hátulról csúszott oda keményen Elnenynnek. Az emberfórt gyorsan kihasználta az Arsenal, hiszen egy perccel később Xhaka
szabadrúgása után a csereként beállt Kolasinac fejjel volt eredményes, 1-1.

A döntetlen után egyből jöhettek a büntetők, melyben az Arsenal bizonyult jobbnak (4-1). A Chelsea-nél Courtois és Morata is rontott.

Moses vezető gólja, 0-1

Kolasinac egyenlít, 2-1

Angol Szuperkupa, döntő

Arsenal FC – Chelsea FC 1-1 (0-0) Büntetőkkel: 4-1

Olvasói sztorik