Nemzetközi foci

Légióskörkép: Hidi bemutatkozott; Guzmics bajban; Dárdaiék repesztenek

Nem volt rossz napja a magyaroknak.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Továbbra is rossz formában a Guzmics Richárd fémjelezte Jenpien Funde, amely ezúttal a Hopejtől kapott ki 3-0-ra a kínai bajnokság huszadik fordulójában. A magyar védő végig a pályán volt, a Jenpien pedig zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el és jelenleg tíz ponttal az utolsó helyen tanyázik.

A keresztszalag-szakadást szenvedő Huszti Szabolcs nélkül végzett 1-1-es döntetlenre a Csangcsun Jataj a Sanghaj Senhua otthonában, szintén a kínai első osztályban.

Szalai Ádám nélkül játszotta végig a meccset a Hoffenheim, amely a Bolognával nézett farkasszemet felkészülési mérkőzésen. Az olasz együttesnél a tizedik percben állt be Nagy Ádám a sérülést szenvedő Falletti helyére, a meccset a németek nyerték 3-0-ra.

Guzmics most nem tudott segíteni Fotó: Europress

Az RB Leipzig kezdőjében kapott helyet Gulácsi Péter a Stoke City elleni edzőmeccsen, a magyar kapust a félidőben lecserélték, csapata 2-1-re kikapott.

2-1-re legyőzte a Hertha BSC a Galatasaray csapatát felkészülési mérkőzésen. Dárdai Pál csapatában Rakiki és Esswein volt eredményes.

Gyurcsó Ádámmal a fedélzeten kapott ki 3-0-ra a Pogon Szczecin idegenben a Zaglebie Lubintól a lengyel bajnokság negyedik körében.

Felkészülési mérkőzésen debütált a spanyol másodosztályú Real Oviedóban Hidi Patrik, aki kezdőként egy félidőt játszott az Eibar ellen. Az Oviedo 1-0-ra kikapott.

Vécsei Bálint a 87. percben lépett pályára a Luganóban a Zürich elleni svájci bajnokin, a meccsen nem született gól.

A lengyel bajnokság negyedik fordulójában a Kecskés Ákos fémjelezte Termalica fogadta a Nagy Dominikot is a soraiban tudó Legia Warszawát. A hazai együttes 1-0-ra, nyert Kecskés végigjátszotta a meccset, Nagy ezúttal egy percet sem kapott.

Olvasói sztorik