Nemzetközi foci

A Bayernnek kedvezett a tizenegyespárbaj – VIDEÓ

A rendes játékidő hajrájában mentették ikszre a döntőt a müncheniek a Dortmund ellen.

Német Szuperkupa-döntőt rendeztek szombat este a Signal Iduna Parkban, ahol a Borussia Dortmund és a Bayern München csapott össze. A bajorok pocsék formában várták a finálét, hiszen az előző tizenöt napban négyszer is vereséget szenvedtek felkészülési mérkőzésen úgy, hogy ezeken nulla gólt lőttek és tizenegyet kaptak.

Ennek tudatában talán nem is volt meglepetés, hogy a 12. percben Pulisic góljával megszerezte a vezetést a Dortmund, a 18 éves középpályás egy az egybe vezethette rá Ulreichre a labdát és magabiztosan fejezte be a támadást.

Sokáig azonban nem örülhettek a sárga-feketék, Kimmich remekül centerezett középre Lewandowskihoz, a lengyel pedig az ilyen ziccereket álmából felébredve is belövi – ezúttal is ezt tette.

Pulisic 1-0

Lewandowski 1-1

A remek iramú meccs 71. percében nagy lehetőséget hagyott ki a Bayern, Lewandowski rosszul centerezett középre, pedig két társa is várta a labdát. Az ellentámadásból pedig jött a büntetés, Aubameyang pazar egyéni megoldását követően ismét vezetett a Dortmund.

Nem sikerült kivédekeznie a maradék időt a hazaiaknak, Süle fejese még kijött a kapufáról a 88. percben, ám a kipattanót Kimmich rárúgta a védő segítségével átpasszírozta a gólvonalon, 2-2, következhetett a tizenegyespárbaj.

A Dortmundnál Rode és Bartra, a bajoroknál pedig csak Kimmich hibázott tizenegy méterről, így Carlo Ancelotti csapata emelhette magasba a kupát.

Aubameyang 2-1

Kimmich 2-2

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik