Nemzetközi foci

Csoda Felcsúton! A Videoton kiverte a Bordeaux-t az EL-ből

Stopira góljával legyőzte a Vidi francia ellenfelét és továbbjutott az Európa Liga negyedik körébe.

Európa Liga, harmadik selejtezőkör, visszavágó

Videoton FC – Girondins Bordeaux 1-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 3537 néző. Játékvezető: Dingert (német).
Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Fiola, Juhász, Stopira – Nego, Varga J., Pátkai, Suljic (Tamás K., 88.) – Scsepovics (Lazovics, a szünetben), Henty (Szabó B., 95.). Vezetőedző: Marko Nikolics.
Bordeaux: Costil – Sabaly, Lewczuk, Toulalan, Gajics, Sankharé, Vada (Mendy, a szünetben), Plašil (Touré, 78.), Malcom, Laborde (Contento, 49.), Kamano.
Vezetőedző: Jocelyn Gourvennec.
Gólszerző: Stopira (45+5)
Kiállítva: Varga J. (69.), illetve Sabaly (46.)
Továbbjutott: Videoton (összesítésben 2-2, idegenben lőtt góllal)

Annak ellenére, hogy az Európa Liga-selejtező odavágóján kikapott a Videoton a francia Bordeaux otthonában, a 2-1-es eredmény az idegenben lőtt gól miatt bizakodásra adhatott okot.

Ennek megfelelően kezdtek a fehérváriak, három perc alatt két lehetőség is adódott előttük, Scsepovics előbb tizenöt méterről tévesztett centikkel, majd Costil akadályozta meg a gólt. Az 5. percben Fiola fejese is kevéssel tévesztett célt, nagyon bekezdett a Videoton. A remek kezdés után már nem sorjáztak a Vidi-helyzetek, de végig a magyar csapat irányított, a vendégek az első játékrészben csupán egyszer találták el Kovácsik kapuját.

A 38. percben aztán nagyon meleg szituációt úszott meg hazai gárda, Malcom beadása után Kamano fejelte keresztbe a labdát az ötösről, de nem érkezett társ. Az ötperces ráadás legvégén viszont jött a megérdemelt Vidi-gól, Suljic szögletét Stopira nagy erővel és a kapufa segítségével fejelte a hálóba, 1-0.

Stopira gólja

A címlapfotó forrása: vidi.hu

Amilyen jól végződött az első felvonás, olyan jól folytatódott a második: a 46. percben Suljicot lerántotta Sabaly, így teljesen megérdemelten megkapta második sárga lapját, mehetett zuhanyozni. Négy perccel később majdnem kihasználta az emberelőnyt a Vidi, de Henty öt méterről nem találta el a kaput. A Bordeaux emberhátrányban sem adta fel természetesen, volt időszak, amikor beszorította a Vidit a kapuja elé, az ellentámadásból azonban Henty előtt adódott ismét óriási ziccer a 67. percben, de sajnos Costil került ki győztesen a párharcból.

A 69. minutumban Varga Józsefnek is el kellett hagynia a pályát, miután megrúgta Kamanót és megkapta a második sárgáját. Az ezt követő tizenöt percben szinte alig jött ki a Videoton a saját térfeléről, de hősiesen védekezett a magyar csapat, nagy ziccert nem tudott kialakítani a Bordeaux. A 86. percben Lazovics 23 méterről lőhetett szabadrúgást, veszélyesen kanyarodott, de egy métert tévedett. A játékvezető hét percet hosszabbított, de a ráadásban továbbra is csapatként működve, fegyelmezetten védekezett a Videoton, ez pedig továbbjutást eredményezett.

Olvasói sztorik