Nemzetközi foci

Mégsem a PSG fizette ki Neymar 222 milliós kivásárlási árát

Trükköztek egy kicsit az ügyvédek.

A Francia Labdarúgó Liga (LFP) csütörtökön értetlenségét fejezte ki, miután a spanyol liga nem fogadta el, hogy a Paris Saint-Germain kifizetné Neymarnak, az FC Barcelona brazil támadójának világrekordot jelentő 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árát. Az LFP egyúttal arra kérte spanyol testvérszervezetét, hogy ne blokkolja az átigazolást.

Ezt olvastad már?
Meg fog lepődni, hogy ki az NB I legértékesebb játékosa

A Neymart képviselő ügyvédek csoportjának látogatásakor a pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt tiltakoztak a helyi liga vezetői.

– Nem ismerjük el a PSG-től érkező pénzt – nyilatkozott Javier Tabas ligaelnök az As című lapnak, amely úgy fogalmaz, hogy a liga blokkolja Neymar átigazolását.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy a spanyol liga, mint közvetítő, egyáltalán visszautasíthatja-e a kifizetést, mert ezzel tulajdonképpen törvénysértést követ el.

A felek aztán rövid távon feloldották a helyzetet: a Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy végül a brazil játékos jogi képviselői fizették ki a 222 millió eurós összeget.

A Barcelona csütörtökön este bejelentette, hogy megszűnt a szerződése Neymarral, miután a brazil labdarúgó kifizette a 222 millió eurós kivásárlási árát. A 25 éves támadó már a szerda délelőtti edzésen közölte csapattársaival, hogy a Paris Saint-Germainhez szerződik. Mivel a katalán klub nem akarta őt elengedni, kénytelen volt a szerződése záradékában szereplő kivásárlási árra hivatkozni, és azt – valószínűleg új klubja segítségével – kifizetni. Ezzel talán az utolsó akadály is elhárul az átigazolás elől, irány a PSG!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik