Nemzetközi foci

José Mourinho is elmondta véleményét Neymar klubváltásáról

A portugál kifejtette, mivel van a gond.

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője nem sokallja Neymarnak, az FC Barcelona brazil labdarúgójának 222 millió eurós kivásárlási árát.

– Azokat tartom drágának, akik egy bizonyos minőség nélkül kerülnek egy bizonyos szintre, de nem hiszem, hogy 200 millió font sok lenne Neymarért. A világ egyik legjobb játékosává vált, kereskedelmi szempontból nagyon értékes, és a PSG-nél bizonyára átgondolták ezeket – nyilatkozta a portugál szakvezető.

Ezt olvastad már?
Óriási fordulat: kútba eshet a Neymar-transzfer

Az FC Barcelona szerdán hivatalosan megerősítette, hogy brazil csatára távozni szeretne, mivel van egy olyan klub, amely kifizetné a 2021 nyaráig szóló szerződésében szereplő 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árat. A nemzetközi sportsajtó egybehangzó értesülései szerint ez szinte biztosan a Paris Saint-Germain. Mourinho hozzátette, a probléma szerinte nem az összeggel, hanem az átigazolás következményeivel van.

– Mostantól több 100 millió fontos játékos lesz, több 80 milliós, és még több 60 milliós. Azt hiszem, ez az igazi probléma – tette hozzá. A nem hivatalos átigazolási csúcsot egyelőre éppen Mourinho klubja, a Manchester United tartja, amely tavaly nyáron 105 millió euróért szerezte meg a francia Paul Pogbát a Juventustól.

– Amikor kifizettük érte ezt az összeget, akkor is azt mondtam, hogy nem volt drága – fogalmazott Mourinho.

Vele ellentétben kollégája, Jürgen Klopp bírálta a Neymar-üzletet, és megkérdőjelezte az európai szövetség (UEFA) pénzügyi fair play-szabályainak hatékonyságát, amelyek szerint egy klub bérköltsége nem haladhatja meg a bevételei 70 százalékát.

– Vannak olyan klubok, amelyek kifizethetnek ilyen összegeket, például a Manchester City és a PSG. Ezt mindenki tudja – mondta a Liverpool menedzsere, aki úgy gondolta, az UEFA szabályozása miatt a mostanihoz hasonló helyzetek nem fordulhatnak elő.

– Úgy látom, ez inkább csak egy javaslat, mint egy igazi szabály. Nem értem, mindez hogyan fordulhat elő – tette hozzá.

A Mundo Deportivo című spanyol napilap közelmúltbeli beszámolója szerint az FC Barcelona és a spanyol labdarúgóliga bepanaszolja a Paris Saint-Germaint az UEFA-nál, amiért a párizsiak nem tartják tiszteletben a pénzügyi fair play-szabályait, de az európai szövetség szerdán azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett ilyen beadvány.

Olvasói sztorik