Nemzetközi foci

A PSG hivatalosan is bejelentette Neymar érkezését

Ötéves szerződést kötött a brazil a francia csapattal.

Vége a Neymar-szappanoperának! Ahogyan arra már nagyon sok jel utalt, a brazil világklasszis a Paris Saint-Germainben folytatja pályafutását, ezt a francia csapat is megerősítette hivatalos oldalán csütörtök este. Neymar szerződése 2022 júniusáig szól új csapatánál.

– Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a PSG-hez – mondta Neymar az első párizsi interjújában. – Amióta Európában játszom, a PSG az egyik legambíciózusabb és legversenyképesebb csapattá vált. A leginkább az motivált, hogy csatlakozzak a kerethez, hogy hozzásegítsem a klubot minél több cím elnyeréséhez, ez az, amit a szurkolók is akarnak. A PSG törekvése vonzott a klubhoz, a maga szenvedélyével és energiájával együtt. Négy szezont lehúztam Európában, készen állok arra, hogy leküzdjem ezt a kihívást. Mától mindent megteszek, hogy segítsek a csapattársaimnak, új távlatokat nyissak a klubnak és boldoggá tegyem a több millió szurkolónkat a világ minden táján.

Neymar átigazolása egyértelműen a legdrágább lehet a labdarúgás történetében, hiszen sajtóhírek szerint a PSG közel 500 millió eurót fizetett érte, beleszámítva a béreket, bónuszokat és a 222 milliós kivásárlási árat. A Sky Sports úgy tudja, Neymar éves alapfizetése nettó 30 millió euró (azaz kb. 9 milliárd forint) lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik