Nemzetközi foci

Három és fél év börtönt kaphat Ronaldo

Bíróságon a Real klasszisa, aki 2011 és 2014 között 14.76 millió eurót nem fizetett be, ráadásul mindezt tudatosan tette.

Minden bizonnyal kemény percek (órák) várnak Cristiano Ronaldóra, aki a madridi bíróságon kezdi a hetet. A portugál futballistát azzal gyanúsítják, hogy szándékosan játszotta ki az adóhatóságot, melyet így 2011 és 2014 között csaknem 15 millió euróval károsított meg.

Ronaldo a spanyol ügyészség szerint egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

OLVASTAD MÁR?
Hihetetlen! A madridi öltözőben búcsúzkodott Neymar – VIDEÓ
Modell szerelmének üzent a diósgyőri gólszerző

A játékos ártatlannak vallja magát, de Carlos Osorio ügyvéd szerint senki sem hiszi el azt, hogy Ronaldo nem tudja mit ír alá. A bírósági tárgyalás hétfőn 11.30-kor kezdődik, ha bűnösnek találják 28 millió eurós pénzbüntetésre és 3.5 év börtönre számíthat.

Sokkal inkább valószínűsíthető ugyanakkor, hogy CR7 21 hónapos börtönbüntetéssel megúszhatja, ebben az esetben nem kellene börtönbe vonulnia (Spanyolországban a két évnél rövidebb börtönbüntetések végrehajtását felfüggesztik, ha az illető büntetlen előéletű).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik