Nemzetközi foci

Mi változott? Piqué már sejtelmes, Neymar klubváltását is meglebegtette

A franciáknál még azt is megtiltották, hogy Neymarról kérdezzenek. Egy időben tartott sajtótájékoztatót a PSG és a Barcelona.

Az USA-ban turnézó PSG, és a Barcelona is közel azonos időben, európai idő szerint kedden késő este tartott sajtótájékoztatót.

A találgatások azonnal megindultak, hogy bejelentik Neymar átigazolását. Ezzel szemben a PSG sajtótájékoztatóján még azt is megtiltották, hogy Neymarról kapcsolatos kérdéseket tegyenek fel.

Ennek ellenére akadt egy újságíró, aki kérdezett Neymarról. Emery nem reagált, Cavanni pedig nem akart beszélni róla, csak annyit mondott, hogy jó játékos.

Ezt olvastad már?

Coutinho megegyezett új csapatával, sokat fizetnek érte.

Nem sokkal később sajtótájékoztatót tartott a Barcelona is. A csapatot Mascherano és Piqué képviselte. Utóbbit azonnal szembesítették a fotóval, melyet két napja posztolt, és amiben kijelentette, hogy a brazil szupersztár maradni fog.

A katalánok szupersztárja ezúttal árnyaltabban fogalmazott.

– Az a fotó egy nyugodt pillanatban készült, nem hivatalos közlemény – mondta. – Az én vágyaimat tükrözte, mert én szeretném, ha maradna. Az egész csapat beszélget Neymarral, mindenki ugyanúgy gondolja, ahogy én. Furcsa és különleges helyzetbe került, huszonöt évesen újra kell gondolnia mindent. Tele van kétségekkel. Ő fantasztikus tehetség. Tisztába kell lennie vele, hogy a francia bajnokság nem ugyanolyan, mint a spanyol.

Hozzátette, megérti azt is, ha vezéregyéniség akar lenni, a legnagyobb sztár csapatában, amire a Barcelonában nincsen lehetősége, hiszen pályafutása egybeesik Messiével.

Mascherano azt mondta, a döntés Neymar kezében van. Ezt senki nem tudja befolyásolni, végig kell gondolnia mindent. Hozzátette: az egész csapat azt akarja, hogy Neymar maradjon.

Ember legyen a talpán, aki ezek után meg tudja mondani, hogy hol kezdi meg a szezont az ifjú brazil…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik