Nemzetközi foci

Ronaldo végre elmondta, marad-e a Real Madridban

Véget ért a nyár egyik szappanoperája.

Cristiano Ronaldo először nyilatkozott a spanyolországi adócsalási ügyének kirobbanása óta. A portugál A Bola címlapon közli, hogy a világsztár nem reagál a botránnyal kapcsolatban, de visszatér ahhoz a klubhoz, amellyel mindent megnyert az elmúlt nyolc évben.

A Marcának adott rövid interjúban a nyaralása utolsó napjait töltő csatár szintén határozottan kijelentette, hogy a Real színeiben folytatja.

„Nagyszerű dolog, hogy fontos trófeákat nyertünk a csapattal, illetve egyéni elismerésekben is részesültem az előző idényben. Remek érzés lenne ezeket megismételni. Keményen kell dolgozni évről évre. Folytatom, mert a labdarúgás az életem, ez a szenvedélyem” ‒ jelentette ki Ronaldo, aki az előző szezonban a többi között spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert.

Az A Bola június közepén írta meg, hogy Cristiano Ronaldo elhagyná a Real Madridot és Spanyolországot az ellene indított adócsalási eljárás miatt. A portugál sportnapilap szerint az aranylabdás játékos közölte átigazolási kérését a királyi klubbal.

A spanyol ügyészség szerint Ronaldo 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt azonban valószínűleg nem kellene letöltenie.

Olvasói sztorik