Nemzetközi foci

Légióskörkép: Dárdai Herthája egyszer nyert, egyszer kikapott

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A sereghajtó Jenpien Funde a nyolcadik helyezett Kuangcsou R&F-hez látogatott a kínai bajnokság tizennyolcadik fordulójában. A vendégeknél a kezdőben kapott helyet Guzmics Richárd, akit végül már a 39. percben le kellett cserélni, miután fejsérülést szenvedett egy párharcot követően. A magyar védő vérző fejjel hagyta el a játékteret. A mérkőzés 6-2-es Kuangcsou-győzelemmel zárult.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-1-re verte a spanyol Málagát a két csapat 45 perces edzőmeccsén. A spanyolok magyarja, Tajti Mátyás a csapat második edzőmeccsén kapott lehetőséget: a Duisburg ellen 1-0-ra elveszített találkozón kezdőként lépett pályára – a mérkőzés szintén 45 percig tartott. A Hertha aztán az angol Aston Villával is összecsapott a torna döntőjében, ahol 2-0-ra kapott ki.

Vécsei Bálinttal a kezdőben nyitotta a svájci élvonal 2017–2018-as szezonját a Lugano. A magyar játékos a 67. percig volt a pályán a Luzern otthonában rendezett bajnokin – egy 81. percben kapott góllal kaptak ki 1-0-ra.

A Kajrat Almati Elek Ákossal a soraiban játszott 1-1-et az Atirauval a kazah élvonal 11. fordulójából pótolt találkozón.

Futács Márkó a kispadon kapott helyet a Hajduk Splitben, mely 2-2-t játszott a Zapresiccel a horvát élvonal második fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik