Nemzetközi foci

Szívhez szóló levéllel búcsúzott a Real sztárja

A Madridból a Chelsea-be igazoló Morata elárulta, nagyon nehéz döntést hozott.

Beszámoltunk róla, hogy elengedte spanyol támadóját a Real Madrid: Álvaro Morata ötéves szerződést kötött a Premier League bajnokával.

– Nagyon boldog vagyok. Hihetetlen, hogy egy ilyen klub tagja lehetek. Nagyon keményen fogok dolgozni, hogy annyi gólt szerezzek, amennyit csak tudok, és annyi trófeát nyerjek, amennyit lehetséges – mondta a húszszoros spanyol válogatott futballista, akiért a brit sajtó értesülése szerint klubrekordot jelentő 70 millió fontot fizettek a londoniak, akik így vélhetően elengedik majd Diego Costát.

Morata másodjára hagyja el a királyi gárdát, ugyanis 2014-ben 20 millió euróért a Juventus szerezte meg, majd 30 millióért tért vissza a spanyol fővárosba. Az előző szezonban annak ellenére húsz gólt szerzett, hogy Karim Benzema mögött kevés játéklehetőséget kapott, a bajnokságban mindössze 14-szer, a BL-ben egyszer volt kezdő.

Íme Morata madridi búcsúlevele

„A mai nap különleges nap, másfajta. Nagyon sok dolgot szeretnék mondani, sok érzés kavarog bennem, sok emlék fut át az agyamon. Ma lezárult a második szakasza a Real Madrid-os életemnek, új kihívás veszi kezdetét. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akik nem értik a döntésemet, es az is biztos, hogy olyanok is, akik nem támogatják, de végezetül, ez az én döntésem volt. Egy nagyon nehéz döntés.

Elhagyom az otthonom, mert így érzek a Real Madrid iránt. Abban a tudatban hagyom itt a csapatot, hogy tudom minden egyes edzésen, es minden percben, amikor magamra húzhattam a mezt, beleadtam mindent. Ebben az évben négy kupát szereztünk, biztos vagyok benne, hogy soha nem felejtem el.


Csakis hálával tudok beszélni a Real Madridról, akiknek ma köszönetet mondok. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy itt mondjak köszönetet az elnöknek, hogy megértette az elképzelésem es a döntésemet, és hogy támogatta azt. Köszönetet szeretnék mondani a technikai stábnak a munkájukért, a segítségükkel jobb játékos lettem, mint egy évvel ezelőtt. Köszönök mindent a csapattársaimnak, akikkel egy elképesztő éven vagyunk túl. Köszönet minden egyes dolgozónak, aki megkönnyítette az életem.

És természetesen szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, akik elárasztottak a szeretetükkel, akik miatt értékesnek éreztem magam, a visszatérésemtől, a bemutatáson át a Cibeleses ünneplésig.

Köszönöm a feleségemnek, a családomnak, a barátaimnak, és az ügynökömnek. Mindig ott voltatok nekem.”

Forrás: madridom.hu

Olvasói sztorik