Nemzetközi foci

Marko Nikolics: Egy nagycsapatnál nem szabad így játszani

A Videoton edzője a továbbjutás ellenére sem teljesen elégedett.

A Videoton 1-1-es döntetlent játszott az észt Nomme Kaljuval az Európa Liga-selejtező második fordulójának hazai visszavágóján, így 4-1-es összesítéssel jutott tovább. A fehérváriak a következő körben a francia Girondins Bordeaux együttesével találkoznak. A meccset a két vezetőedző értékelte a vidi.hu-n.

– Ez nem volt túl jó mérkőzés számunkra. Kicsit úgy éreztem, hogy a játékosok éppen annyit adtak ki magukból, amely elég volt a továbbjutáshoz. Egy nagycsapatnál viszont nem szabad így játszani, ennek nem ez a módja. Volt némi változtatás a kezdőcsapatban, valamint mérkőzés közben is, hogy néhány játékos pihentebb legyen a hétvégi bajnokira, valamint ez annak is szólt, hogy pár labdarúgó játéklehetőséget kaphatott, megnézhettük, hogy hogyan teljesítenek. Nem éreztem elég energiát a csapatban, volt ugyan néhány lehetőségünk, de összességében ez nem lehetett túl jó este a szurkolóink számára. A Bordeux elleni párharc teljesen más lesz, az biztos, de vezetőedzőként tényleg hiszek benne, hogy meglepetést okozhatunk egy európai nagycsapat ellen. Ehhez persze jobban kell majd játszanunk, de nem csak magunkért, hanem a magyar labdarúgás becsületéért is játszunk majd, hiszen sajnos mi maradtunk egyedül versenyben az nemzetközi kupákban – fogalmazott a Videotont irányító Marko Nikolics.

– Az első mérkőzésen nagy hátrányba kerültünk, ebből következett, hogy ellenfelünknek belefért, hogy ma csak annyit tett ki a pályára, amennyit kellett. Ez érthető, hiszen a bajnokságban is fontos meccsek várnak rájuk. Abba nem szeretnék belemenni, hogy a Videoton FC-nek mennyi esélye lehet a franciák ellen, ez legyen a kollégám dolga, nekem is megvan a sajátom. Viszont sok sikert szeretnék kívánni a fehérváriaknak a folytatásra, őszintén mondom, remek vendéglátók voltak, nagyon jól éreztük magunkat Magyarországon – mondta a Nomme Kalju edzője, Szergej Francev.

Olvasói sztorik