Nemzetközi foci

Guardiola elárulta: a City védője az AS Romába igazol

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a United elleni 2-0-ra elveszített felkészülési meccs után elárulta, hogy Aleksandar Kolarov azt kérte a klubtól, hogy távozhasson. A bal lábas szerb hátvéd 2010-ben a Laziótól igazolt a Cityhez, így most visszatérhet az olasz fővárosba. Kolarov távozásával viszont egy újabb szélső védő hagyja el az angol klubot, így Guardiola szeretné minél hamarabb lezárni a Monacós Benjamin Mendy leigazolását.

– Nincs más opciónk, nincsenek szélső védőink. Próbálunk igazolni a jobb oldalra, hogy ne csak Walker legyen, mivel három szélső hátvédünkkel nem hosszabbítottunk. Kolarov egy lépésre van az AS Romától, ezért nincs más lehetőség, vennünk kell még játékost – kezdte a spanyol tréner.

– Nem szeretek olyan játékosokkal dolgozni, akik nem akarnak maradni. Kolarov rengeteg dologban segített nekem az előző szezonban, de nagy esélye van visszatérni Rómába, ezért megkérte a klubot, hogy távozhasson. A legjobbakat kívánom neki és a családjának, örülök, hogy együtt dolgozhattam vele, mert egy nagyszerű srác – mondta Guardiola a sajtótájékoztatón.

Olvasói sztorik