Nemzetközi foci bajnokok ligája

Meer: Megmutattuk magunkat Európában, jeleztük, hogy mi is itt vagyunk

A Honvéd trénere szerint a jobb csapat jutott tovább.

Sajnos nem sokáig reménykedhetett a bravúrban a Budapest Honvéd szerda este a Bajnokok Ligája második körének visszavágóján. Az első mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után már a tizenhatodik percben kétgólos hátrányba kerültek a kispestiek, messze kerülve így a továbbjutástól. A későbbiekben nagyot küzdött Erik van der Meer csapata, az egyenlítés is összejött, a győztes gólt azonban Korhut Mihály együttese szerezte meg. A magyarok holland edzője a mérkőzés után elismerte, hogy a jobb csapat jutott a következő körbe.

– Az első tizenöt percben butaságokat követtünk el, kaptunk két buta gólt, sajnos itt már elúszni látszott a mérkőzés – kezdte Meer a sajtótájékoztatót. – Mindenképpen váltani kellett. Hogy ne legyen nagyobb probléma 4-3-3-ra váltottunk, a letámadás ebben a szisztémában már sokkal jobban ment. 2-2-ig vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Húsz perc volt hátra, kockáztatni kellett, ebből a rohanásból következett, hogy rúgtak nekünk egy gólt. Mindent kiadtunk magunkból, meg is kell dicsérni a csapatot ezért. A két csere után már nem akartam változtatni, mert fiatalok ültek a padon, akik még fiatalok a nemzetközi porondhoz. A jobb csapat jutott a harmadik körbe, megérdemelten érték el ezt az eredményt. Mi megmutattuk magunkat Európában, jeleztük, hogy mi is itt vagyunk – olvasható a Honvédhivatalos oldalán.

– Nagy erőkkel kezdtünk az első percektől kezdve, sok támadó játékos volt a csapatban – ezek már a Hapoel Beer-Seva edzőjének szavai. – Hamar le akartuk zárni ezt a mérkőzést. Be is jött a számításunk, veszélyesen tudtunk játszani és gyorsan rúgtunk két gólt. 2-0-nál túlságosan magabiztosak lettünk a vezetéstől, ezért elkövettünk hibákat, de végül be tudtuk húzni a meccset. Az első húsz perc a tavalyi Beer Shevát idézte, ezt kell kitolnunk majd teljes mérkőzésre. Elégedett vagyok, de még nagyon a szezon elején vagyunk, ebből kifolyólag vannak még problémák. De haladunk arra, hogy egyre tökéletesebb legyen a játékunk – mondta Barak Bakhar.

Olvasói sztorik