Nemzetközi foci

EL: továbbment a Videoton, jöhet a finom bordeaux-i

A fehérváriaknak elég volt az 1-1 az észt Nömme Kalju elleni a visszavágón.
Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó
Videoton FC–Nömme Kalju (észt) 1-1 (1-0)
Felcsút, 2700 néző, játékvezető: Zebec (horvát)
Videoton: Kovácsik – Stopira (Szabó B., 61.), Juhász R., Vinícius (Fejes, 24.), Szolnoki – Suljic, Varga J., Hadzic, Nego – Lazovic (Géresi, 58.), Maric. Edző: Marko Nikolic
Gólszerzők: Lazovic (37.), illetve Dmitrijev (tizenegyesből, 50.)
Továbbjutott: a Videoton, 4-1-es összesítéssel.

A Videoton FC az észt Nömme Kalju csapatát fogadta csütörtök este az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában. A felcsúti visszavágónak nem volt komoly tétje, hiszen a magyar együttes 3-0-ra győzött idegenben, tehát a továbbjutás már ott eldőlt.

Az első félidőben akadt néhány helyzet, leginkább hazai oldalon, de senki nem szakította szét magát a pályán. A 37. percben Suljic adott középre, Lazovics pedig hét méterről a kapuba fejelt (1-0). A szünetben a Videoton megérdemelten vezetett.

A második felvonás elején Varga József egy ártalmatlannak tűnő szituációban szabálytalankodott, a látszólag jogosan megítélt büntetőt Dmitrijev értékesítette (1-1). A fehérváriak a folytatásban is többször próbálkoztak ellenfelüknél, voltak is kecsegtető lehetőségeik, de nem jártak sikerrel.

A magyar csapat tehát az első körhöz hasonlóan most is úgy jutott tovább, hogy a párharc első meccsét megnyerte, a visszavágón pedig döntetlent játszott. A következő fordulóban a francia Girondins Bordeaux következik, az első találkozóra jövő csütörtökön, a másodikra pedig egy héttel később kerül sor.

Olvasói sztorik