Nemzetközi foci

EL: kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros

A dán Midtjylland otthonában sem volt esélye a magyar csapatnak (3-1).
Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó
FC Midtjylland (dán)‒Ferencvárosi TC 3-1 (1-0)
Herning, játékvezető: Ulusoy (török)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Gera Z., Csernik – Bőle (Kundrák, 44.), Rui Pedro, Gorriarán, Amadou – Lovrencsics B., Priskin (Csonka, 87.). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Wikheim (34.), Nissen (71.), Sörloth (81.), illetve Rui Pedro (64.)
Továbbjutott: a Midtjylland, kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel.

A Ferencváros a dán Midtjylland otthonában, Herningben lépett pályára csütörtök este az Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágóján. A továbbjutás már az első meccsen eldőlt, hiszen a skandinávok 4-2-re győztek Budapesten.

A Midtjylland magyar hátvédje, Korcsmár Zsolt nem került be csapata keretébe, mert a hétvégén megsérült a Bröndby elleni rangadón. A magyar együttesből többen is ‒ Botka Endre, Julian Koch, Böde Dániel, Otigba Kenneth, Leandro, Hajnal Tamás és Varga Roland ‒ hiányoztak sérülés vagy eltiltás miatt, ezért Gera Zoltánnak középhátvédet kellett játszania.

A szakadó esőben rendezett találkozó 14. percében egy szabadrúgás után a finn Tim Sparv fejelt kapura, de Dibusz Dénes óriási bravúrral védett. Kiegyenlített játékkal kezdődött a meccs, de a hazaiak tűntek némileg veszélyesebbnek. Hat perccel később Sparv a Dibusz hibája miatt üresen maradt kapu mellé fejelt. A 26. percben a becsúszó nigériai Onuachu is az üresen tátongó hálóba továbbíthatott volna, de a lábáról kifelé perdült a labda.

A 34. percben a gyorsabban és pontosabban játszó Midtjylland megszerezte a vezetést Gustav Wikheim jóvoltából, de a látottak alapján a különbség nagyobb is lehetett volna.

A második felvonás eseménytelenül kezdődött, majd a 64. percben Gorriarán szabadrúgása után Rui Pedro egyenlített (1-1). A Fradi meccskeretében ezúttal mindössze két külföldi szerepelt, éppen ők hozták össze a találatot. Hat perccel később egy újabb gyors akció végén Rasmus Nissen fejelt a hálóba (2-1).

A vendégcsapat szétesett ‒ leginkább a védelme ‒, ezt kihasználva Sörloth rávezette a labdát Dibuszra és higgadtan a kapuba lőtt (3-1). A hazaiak félgőzzel is magabiztosan győztek, a Fradinak nem volt számottevő esélye. Egyedül Dibusz Dénes dicsérhető, aki több bravúrt is bemutatott a kapuban.

Olvasói sztorik