Nemzetközi foci

Mourinho: Ronaldo megszerzése lehetetlen

A Manchester Unitednek állítólag nincs elég pénze a portugál csatár visszacsábításához.

Az Egyesült Államokban túrázó Manchester United menedzsere, Jose Mourinho tagadta, hogy visszaigazolnák Cristiano Ronaldót a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madridtól.

A BBC Sport júniusban számolt be róla, hogy a portugál csatár ideges, mert adócsalással vádolják, és nem csak jelenlegi klubját, de egész Spanyolországot el akarja hagyni.

Az egyik lehetőség az volt, hogy visszatér az angolokhoz, akik 2009-ben világcsúcsot jelentő 80 millió fontért adták el. Azonban megkérdőjelezi ennek valószínűségét, hogy Mourinho szerint mindez nem történhet meg a anyagi okok miatt.

„Nem hagyom, hogy a klubom olyan játékosokra vesztegesse az időt, akiknek a megszerzése lehetetlen. Ronaldo nagyon fontos játékos a klubjában, komoly gazdasági erővel rendelkező futballista. Nem látunk most olyan okot, ami arra engedne következtetni, hogy távozhat Madridból” – nyilatkozta Los Angelesben a csatár honfitársa.

Mourinho azt is elmondta, hogy egy másik Real Madrid játékos, a spanyol Álvaro Morata sem szerződik az Old Traffordra.

„Ő egy olyan játékos, akik én vittem fel az első csapathoz, különösen kedvelem. Élveztem a fejlődését a Juventusban és a Real Madridban is, de nem jutottunk egyezségre a klubjával, ezért nem hiszem, hogy nálunk köthet ki” – magyarázta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik