Nemzetközi foci

Barcelona: Vidal marad, Paulinho jöhet, Verratti nem

Saját nevelésű fiataljaikra is számítanak a katalánok.

Az FC Barcelona labdarúgó-szakosztályának egyik vezetőségi tagja, Robert Fernandez elmondta, Nelson Semedo pénteki leigazolása nem jelenti azt, hogy Aleix Vidal létszámfelettivé vált.

„Ez az aláírás nem jelenti azt, hogy Vidal távozik. Elégedettek vagyunk vele. Komolyan megsérült az előző szezonban, amikor fantasztikus formában volt. A kupadöntőben már játszott, és nagyon örülünk, hogy ismét jó állapotban van. Népes keretre és jó játékosokra van szükségünk” – fogalmazott a klubvezető.

Nelson Semedóról elmondta, a fiatalsága szólt a leigazolása mellett, és az, hogy az elmúlt másfél szezonban erős sorozatokban lépett pályára. A részletes elemzések után úgy gondolják, hogy gyorsan alkalmazkodik majd és segíti a csapatot.

Marco Verrattinak viszont szerződése van a PSG-vel, így róla sokat nem tudott mondani Fernandez.

„Ha a Barca meg akar szerezni egy olyan játékost, akinek élő szerződése van, akkor először a klubjával kell megegyezni” – szögezte le.

A brazil Paulinhóról is szó esett, hiszen egy ideje köztudott, hogy a Tottenham Hotspur korábbi középpályását el akarják csábítani Kínából. Mint kiderült, ha tudják, igyekeznek lezárni az ügyet, tehát most hivatalosan is megerősítést nyert az érdeklődés ténye.

Az is kiderült, hogy az ifjúsági akadémia játékosai közül néhányan az első csapattal készülnek, és többen a keret tagjai is maradnak.

Olvasói sztorik