Nemzetközi foci

Sima Hertha-győzelem Dárdai Palkó hathatós közreműködésével – VIDEÓ

Szalai csak sárgáig jutott a Bayern ellen. Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szalai Ádám a Hoffenheim kezdőcsapatában kapott helyet a Bayern München elleni mérkőzésen a Telekom Kupán. A magyar támadó a 10. percben sárga lapot kapott, csapata végül 1-0-s vereséget szenvedett a negyvenöt perces találkozón, így a Mönchengladbach lesz az ellenfele a haramadik helyért.

A Varga Barnabás fémjelezte osztrák élvonalbeli Mattersburg az alacsonyabb osztályú Saalfelden otthonában szerepelt az Osztrák Kupa első körében és aratott sima, 7-1-es győzelmet. A magyar támadó ezúttal nem került be a keretbe.

Az Erfurt ellen játszotta újabb felkészülési mérkőzését a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, amely kezdőcsapatában helyet kapott a tréner fia, Dárdai Palkó is. A berliniek végül 3-0-ra nyertek Ibisevic, Kalou és Stocker góljaival. Palkó negyvenöt percet játszott és a második gólnál az ő passzából lőtt nagy gólt az elefántcsontparti csatár.

Kádár Tamás és a Dinamo Kijev az Ukrán Szuperkupában volt érdekelt szombat este a Sahtar Donyeck ellenében. A kijeviek 2-0-s vereséget szenvedtek, a magyar védő végig a padon ült.

Nagy Dominikék számára is elindult a lengyel bajnokság 2017-18-as kiírása, a bajnok Legia Warszawa a Górnik Zabrze otthonában azonban rosszul rajtolt és 3-1-re kikapott. Nagy végigjátszotta a találkozót.

Olvasói sztorik