Nemzetközi foci

„Nincs vége a párharcnak” – a háromgólos vereség ellenére is fogadkozik a Vidi ellenfele

A székesfehérvári edző, Marko Nikolics szerint fontos volt, hogy korán vezetést szereztek, utána könnyebbé vált a meccs.

A Videoton FC 3-0-ra nyert csütörtökön az észt Nomme Kalju vendégeként az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A székesfehérváriak Pátkai Máté révén már a nyolcadik percben előnyt szereztek, a második félidőben pedig a szerb Marko Scsepovics két értékesített büntetőjével tulajdonképpen eldöntötték a párharcot. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Felcsúton, előtte azonban a két vezetőedző értékelte a vidi.hu-naz odavágót.

– Jó eredményt értünk el a felcsúti visszavágó előtt, szerintem ez nem kérdés. Minden nap beszélünk a játékosokkal arról, hogy milyen fontos győztes mentalitással pályára lépni – fogalmazott a Videotont felkészítő Marko Nikolics. – Vannak olyan játékosaink, akik a legmagasabb szinten játszottak, például Juhász Roland, Danko Lazovics vagy Marko Scsepovics, akik tudják, hogy mennyire fontos ez a hozzáállás, amikor nagy célokért játszol. Ma mindenki, aki lehetőséget kapott, ezt a karakterességet mutatta. Fontos volt, hogy korán vezetést szereztünk, utána természetesen könnyebbé vált a meccs.

– Volt még legalább három nagy helyzetünk az első félidőben, egy kapufa, egy jobb oldali akció és Suljic helyzete, amelyet értékesíthettünk volna, valamint a második játékrészben is irányítani tudtuk a mérkőzést. Azt is el kell ismerni, hogy két-három helyzetet engedtünk az ellenfélnek, ezeken a szituációkon javítani kell. Biztos vagyok benne, hogy tudunk ennél jobban játszani, de ezzel együtt is gratulálok a játékosaimnak az eredményhez. Külön köszönöm a szurkolóknak a biztatást, akik eljöttek egészen Tallinnig, hiszen hatalmas túrát vállaltak a csapatért – le a kalappal előttük.

– Természetesen nem örülök az eredménynek, de hátra van még a visszavágó, addig nincs vége a párharcnak, amíg le nem fújja a játékvezető a második meccset. Magyarországon mindent megteszünk majd azért, hogy jó eredményt érjünk el. Ehhez jobban kell védekeznünk, de továbbra is bízom a csapategységben – mondta Szergej Francev, az észtek trénere.

Olvasói sztorik