Nemzetközi foci

Megrázó családi vallomás: Nouri soha nem gyógyul meg

Az Ajax fiatalja ébren van, de nem észleli a körülötte lévő világot.

Kapcsolódó cikkek

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Ajax Amszterdam hivatalos közleményéből kiderült: a Werder Bremen elleni felkészülési mérkőzésen összeesett Abdelhak Nouri súlyos és maradandó agykárosodást szenvedett.

A fiatal tehetség a mesterséges kóma után már magához tért, de testvére rendkívül lesújtó nyilatkozatot fogalmazott meg a Sun hasábjain.

– Nem tud menni, nem tud beszélni, nem észlel minket, családját, azt sem tudja, kik vagyunk. Vegetatív állapotban van, nem érez és nem hall semmit sem. Az orvosok különböző teszteket végeznek rajta, de az oxigénhiány miatt az agyalapja súlyosan sérült, ezét nem működnek a funkciói. Az orvosok szerint vélhetően sohasem gyógyul már meg. Pedig a testvérem nagyszerű srác, mindenki sokat várt tőle a pályán, hihetetlennel tehetséggel volt megáldva. Hiszek Allahban, a vallásunk azt tanítja, hogy el kell fogadnunk a különböző élethelyzeteket, ezért imádkozunk a felépüléséért. Hiszünk abban, hogy ez a helyzet csak átmeneti. Reméljük, egyszer visszakapjuk a mi csodálatos Nourinkat – mondta a játékos testvére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik