Nemzetközi foci

Messi, Piqué és Iniesta is dicsérte a Barcelona új edzőjét

A Barcelona három kiválósága, Lionel Messi, Gerard Piqué és Andrés Iniesta is pozitívan értékelte az Ernesto Valverde vezetőedző irányítása alatt eddig eltöltött időszakot.

Valverde a nyáron vette át a Barcelonát a távozó Luis Enriquétől, és a klub egykori játékosának edzéseivel elégedettek a katalánok klasszisai.

„Amikor új edző érkezik, minden új lesz. Azt nem tudom még teljesen megítélni, hogy milyen edző, de az biztos, hogy nagyszerű ember. A Valenciánál és a Bilbaónál is remek munkát végzett, csak jót hallottunk róla. A Barcelonának mindig csak egy célja van: a legjobbat nyújtani. Nagyon várom már az előttünk álló szezont” – mondta Messi.

Gerard Piqué szerint Valverde a megfelelő személy a Barcelona irányítására.

„Vele előrébb léphetünk. Sikeresen dolgozott a spanyol bajnokságban, ráadásul korábban Barcelona-játékos volt. Azt hiszem, minden megvan ahhoz, hogy sikeres évünk legyen.”

Piqué hozzátette, hogy a Barcelonának nem csupán nyernie kell, hanem szépen is játszania. Viszont erre alkalmas a játékoskeret.

Andrés Iniesta leszögezte, hogy Valverde a megfelelő személy, akivel előbbre léphet a csapat.

„A klub mindig a legjobb lehetőségekkel dolgozik, ezért ő a megfelelő ember, aki a Barcelonát előremozdíthatja. Képes motiválni minket, és mint minden szezonban, most is új céljaink vannak, új dolgokat szeretnénk nyerni. Most rajtunk a sor, hogy a pályán megmutassuk, amit várnak tőlünk. Az egyetlen dolog, ami soha nem fog változni egy olyan klubban, mint a Barcelona, az a követelmény, hogy minden sorozatot nyerjünk, ahol elindulunk” – magyarázta Iniesta.

Olvasói sztorik