Nemzetközi foci

Megerősítették: Hagi csapata nyerte a román bajnokságot

A Steaua Bucuresti megóvta a végeredményt.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése szerint a Gheorghe Hagi által alapított és működtetett Viitorul Constanta nyerte a román bajnokságot az előző idényben – közölte csütörtökön a román szövetség.

A CAS csütörtökön határozott így, miután a második helyen végzett FCSB (volt Steaua Bucuresti) megóvta a végeredményt a román labdarúgás szervezési szabályzata 27. cikkelyének 3-as pontja alapján.

A Viitorul és a FCSB a bajnokság végén azonos pontszámmal rendelkezett, de azért ítélték a konstancai csapatnak a bajnoki serleget, mert a román szövetség és a bajnokságot szervező hivatásos liga úgy értelmezte a vitatott cikkelyt, hogy csak a rájátszásban lejátszott egymás elleni mérkőzések eredményeit veszik figyelembe.

A Gigi Becali üzletember által finanszírozott FCSB szerint a rájátszás mellett a két csapat alapszakaszbeli egymás elleni eredményeit is be kell számítani, ami a bukaresti csapatnak kedvezett volna.

A fővárosiak keresetét elutasította a CAS, amely így helyben hagyta a román szövetség június eleji döntését, miszerint a Viitorul lett a bajnok.

A konstancai Viitorul csapatát George Hagi, minden idők legjobb román futballistája alapította nyolc évvel ezelőtt. Az együttes kerete többnyire saját nevelésű fiatal labdarúgókból áll.

Olvasói sztorik