Nemzetközi foci

EL: A játékvezető is kellett a Fradi nagy összeomlásához

Az első félidőben szárnyalt és már 2-0-ra is vezetett a Ferencváros, de a Midtjylland emberelőnyben 4-2-re fordított.

Európa Liga-selejtező, 2. kör

Ferencvárosi TC – FC Midtjylland 2-4 (2-1)
Groupama Aréna, Játékvezető: Schärer (svájci)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gorriaran, Gera – Varga R., Rui Pedro (Batik, a szünetben), Amadou (Bőle, 70.) – Priskin (Lovrencsics, 76.) . Vezetőedző: Thomas Doll
Midtjylland: J. Hansen – Nissen, K. Hansen (Riis, 74.), Korcsmár, Dal Hende – J. Poulsen, Sparv, Drachmann (Duelund (64.) – Hassan, Onuachu, Wikheim (Kroon, 73.). Vezetőedző: Jess Thorup
Gólszerzők: Botka (22.), Varga (42.), illetve Poulsen (45., tizenegyesből, 60., 67., tizenegyesből), Onuachu (89.)

Rögtön óriási Fradi-helyzettel indult a találkozó, a negyedik percben Varga beadására üresen érkezett Priskin, de hat méterről nem jól találta el fejjel a labdát. Ha a válogatott csatár Rui Pedrónak hagyja a beadást, akkor a portugál talán még tisztábban próbálkozhatott volna. Ragyogóan kezdett a Ferencváros, de a második nagy Priskin-ziccer is kimaradt: a támadó Leandrótól kapott forintos indítást, amellyel egyedül törhetett kapura, ám sokat várt a lövéssel, így a dán kapus szerelni tudta.

A Fradi által diktált kezdeti nagy tempó után a folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, a 18. percben Leandrónak kellett mentenie az ötös előtt az üresen érkező Onuachu elől. Az első félidő derekán vezetést szerzett remekül játszó magyar csapat, nem érdemtelenül: Leandro hajszálpontos indítását Botka a tizenhatoson mellel tette maga elé, még kettőt tolt befele, és 16 méterről a kapuba bombázott. (1-0)

A vezető találat után sem állt vissza a Ferencváros, előbb Amadou tüzelt mellé, majd Leandro közeli lövése pattant meg egy védőn. A 37. percben Rui Pedro csúsztatását kellett szögletre tolnia Hansennek. A 42. percben növelte előnyét a Fradi: Varga Roland 22 méteres tökéletesen végrehajtott szabadrúgása a hosszú alsóban landolt. (2-0)

Az első játékrész utolsó percében szinte a semmiből szépített a dán együttes: Koch rántotta le Onuachut a tizenhatoson belül, a büntető jogos, de a német védő kiállítása mindenképp túlzó játékvezetői ítélet volt. A tizenegyest Poulsen értékesítette. (2-1)

A második félidőben a Midtjylland átvette az irányítást az emberhátrányban játszó Ferencvárossal szemben. A 60. percben Poulsen szabadrúgásából az egyenlítés is összejött a dánoknak. A csapatkapitány szépen tekert a hosszúba. (2-2)

Hét minutummal később Gera késve csúszott be a tizenhatoson belül, újabb tizenegyest kapott a Midtjylland, Poulsen ezt is belőtte, így mesterhármast ért el, a dánok pedig átvették a vezetést. (2-3)

Gól- és emberhátrányban is próbált támadni a Fradi, de igazán nagy helyzetig nem tudtak eljutni a zöld-fehérek. A 84. percben Onuachu minden bizonnyal az egész párharcot eldönthette volna, de öt méterről néhány centivel Dibusz kapuja mellé fejelt. A 87. percben hajszálon múlott a Fradi egyenlítése: egy lecsorgó labdát Bőle Lukács 16-ról kapásből küldött kapura, a lövés a kapufán csattant, a kipattanóba még Batik tudott belepiszkálni, de egy dán védő becsúszva menteni tudott. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt azonban a dán csapat növelni tudta előnyét: a három gólt szerző Poulsen passzolt Onuachunak, aki 4-2-re módosította az állást. (2-4)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik