Nemzetközi foci

Wenger elmondta, Alexis Sánchez marad-e az Arsenalban

Hónapok óta téma Alexis Sánchez esetleges nyári távozása az Arsenaltól. A chilei klasszis szerződése jövő nyáron lejár, és egyelőre nem írt alá új kontraktust jelenlegi klubjával, annak ellenére, hogy legutóbb egy heti 275 ezer fontos ajánlatot kapott az Ágyúsoktól.

Pep Guardiola szívesen együtt dolgozna újra korábbi játékosával, és a Manchester City a hírek szerint hamarosan hivatalos ajánlatot is tehet az egykori Barcelona játékosért. Arséne Wenger azonban továbbra is hajthatatlan, és nem szeretné riválisnak eladni legnagyobb értékét.

– Már a szezon végén elmondtam mit fogunk tenni, és ehhez továbbra is tartom magam. A játékosok visszatérnek, és elvárom tőlük, hogy tiszteljék a szerződésüket – nyilatkozta Wenger, akit arról is kérdeztek az Ausztráliában tartott sajtótájékoztatóján, hogy Sánchez jelezte-e felé a távozási szándékát.

– Nem. Jelenleg senki sem tudja, hogy Sánchez következő éve az utolsó lesz-e, mert bármikor szerződést hosszabbíthat a szezon elején, vagy a szezon közben is. A következő nem szükségszerűen az utolsó éve az Arsenalnál – mondta el a francia mester.

Alexis Sánchez egyelőre a szabadságát tölti a Konföderációs kupa után, és a hónap végén fog csatlakozni az Ágyúsok keretéhez a következő szezonra való felkészülésben – írja a goal.com

Olvasói sztorik