Nemzetközi foci

Két büntetővel volt jobb a török sztárcsapat a Diósgyőrnél

A Galatasaray 2-0-ra nyert az edzőmeccsen.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK – Galatasaray (török) 0-2 (0-1)
Győr, zárt kapus. Játékvezető: Juhász
DVTK: Rados – Eperjesi (Nagy T., 77.), Lipták (Forgács, 55.), Karan, Tamás M. – Vela (Fülöp I., 63.), Busai (Tóth B., 72.), Nono (Oláh B., 77.), Óvári (Ugrai, 55.) – Szarka (Bacsa, 77.), Ioannidisz (Makrai, 55.). Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerzők: Belhanda (tizenegyesből, 33.), Derdiyok (tizenegyesből, 58.)

Igazi sztárcsapat, a török Galatasaray ellen zárta felkészülését a Diósgyőri VTK. A két együttes semleges pályán, Győrben csapott össze.

Rögtön az első percben DVTK-helyzet maradt kihasználatlanul: Ioannidisz lövését védte a kapus. Ismét egy miskolci helyzetet jegyezhettünk fel, de Muslera megint védett. Éledezett az ellenfél is, centikkel kerülte el a kaput az egyik veszélyes fejes. Fél óránál kicsit többet kellett várni az első gólra: Belhanda egy Lipták ellen megítélt büntetőt váltott gólra (0-1) – előnyét meg is tartotta a szünetig az ellenfél.

Hármat is cserélt Bódog Tamás vezetőedző, de a gólt ismét a törökök rúgták: ezúttal is tizenegyesből voltak eredményesek, miután Derdiyok esett el Szarka mellett a tizenhatoson belül – a sértett váltotta gólra a büntetőt (0-2). Kezdett fölénybe kerülni a török csapat, de veszélyes helyzetig a DVTK jutott: Fülöp szabadrúgását Szarka közelről fejelte fölé. Fülöp helyzete is kimaradt, majd percekkel a vége előtt Rados mutatott be két bravúrt – 2-0-ra nyertek a törökök, vereséggel hangolt a Diósgyőr a bajnoki rajtra.

Olvasói sztorik