Nemzetközi foci

Kameruni próbajátékossal a soraiban nyert a Puskás Akadémia

Véget ért az ausztriai edzőtábor.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

FC Zlaté Moravce (szlovák) – Puskás Akadémia FC 1-2 (1-1)
Sankt Leonhard
PAFC: Danilovics – Csilus Á., Heris, Vanczák, Spandler – Mevoungou – Prosser, Bacelic-Grgic, Balogh B., Szécsi – Diallo. Csere: Horvath, Hegedűs J., Márkvárt, Molnár G., Polonkai, Szakály, Poór, Zsidai, Ewolo. Vezetőedző Pintér Attila
Gólszerzők: Urgela (11.), illetve Diallo (13.), Molnár G. (81.)

A szlovák Zlaté Moravce ellen zárta ausztriai edzőtáborát az élvonalra készülő Puskás Akadémia FC.

Nem sokat vacakoltak a csapatok a Sankt Leonhard-i pályán: az első negyedóra végére már 1-1-et mutatott az eredményjelző. A 11. percben a szlovákok szereztek vezetést, miután egy jobb oldali labdavesztést követően Urgelához került a labda, aki tizenhét méterről kilőtte Danilovics kapujának hosszú sarkát (1-0). Két minutummal később jött az egyenlítő gól, még pedig Diallo révén, aki Balogh Balázs bal oldali szabadrúgását fejelte a kapuba (1-1) – tudósított a felcsútiak honlapja.

Az első félidő hátralévő részében a Puskás akarata érvényesült, és gólokat is szerezhetett volna, de előbb a Bacelic-Grigic remek indításával ziccerben kilépő Prosser választott rossz megoldást, majd az utolsó percben az ő beadására érkezett Diallo amúgy igen jó fejesét szedte ki az alsó sarokból a szlovák kapus.

A második félidőben felállást váltott a Felcsút, Pintér Attila folyamatosan cserélt, de továbbra is együttese irányította a játékot, ellenfele szinte semmi veszélyt nem jelentett a kapunra. A 81. percben góllá érett a fölény: egy bal oldali támadás végén a kameruni próbajátékos, Ewolo még a felső lécre bombázott, de a levágódó labdára lecsapott Molnár, és a hálóba fejelt (1-2), kialakítva ezzel a végeredményt.

Olvasói sztorik