Nemzetközi foci

Jövőre még több rutinnal vágna neki a Vasas az Európa Ligának

Thomas Doll a második félidőben nem látta jobbnak a csapatát, de úgy véli, a két meccs alapján teljesen megérdemelt az FTC továbbjutása.

Csütörtök este két magyar csapat, a Ferencvárosi TC és a Vasas FC lépett pályára az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóján. A Fradi 1-0-ra nyert a lett Jelgava vendégeként, így 3-0-s összesítéssel jutott a második körbe.

– Az első félidőben jól játszottunk, és végig irányítás alatt tartottuk a mérkőzést. A második játékrészben már nem játszottunk jobban ellenfelünknél, de összességében elégedettek lehetünk, hiszen kapott gól nélkül lehoztuk ezt a találkozót is. A két mérkőzés alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy a jobb csapat jutott a következő fordulóba – mondta Thomas Doll a klub hivatalos honlapján. – A következő párharcban jobb teljesítményt kell nyújtanunk. A Jelgava ellen mindkét meccsen lehetett volna jobb a helyzetkihasználásunk. Még több dinamikára, még több erőre lesz szükségünk, ez a szezon kezdetén normális. Néhány játékosnak még bele kell rázódnia a mérkőzések ritmusába, de annak örülök, hogy jobb fizikai állapotban vagyunk, mint a tavalyi idény kezdetén.

A Vasas 4-3-as hátrányból próbált fordítani az izraeli Beitar Jeruzsálem ellen, de egy korai bekapott gól gyakorlatilag megpecsételte a sorsát. Végül 3-0-ra kapott ki hazai pályán, így búcsúzott a küzdelmektől.

– Természetesen szomorúak, csalódottak vagyunk. Az kijelenthető, hogy ha nem megyünk kellően eleget előre, és nem rúgunk gólt, úgy nem lehet meccset nyerni – idézi Michael Oenning vezetőedzőt a Vasas honlapja. – A meccs elején látható volt, hogy szeretnénk betalálni, de aztán jött az egész meccs kulcsmomentuma: bár jól kezdtünk, de összehoztunk egy tizenegyest, ami ugyan kimaradt, de utána egyből összehoztunk egy szögletet, amiből jött a gól. Ez az eset benne maradt a fejekben végig a hátralévő nyolcvan percre, márpedig a nemzetközi kupameccsek sokszor a fejekben dőlnek el. Félidőben még próbáltam felrázni a csapatot, de a folytatásban sem tudtuk sajnos azt elérni, amit elterveztünk, a Beitar pedig nagyon rutinosan és okosan játszotta a saját játékát a meccs végéig. Meglátszódott, hogy a nemzetközi kupa egy külön lépcsőfok. Azt sajnálom, hogy ennek a fiatal csapatnak az eddigi erőfeszítéseit nem koronázta siker. Viszont péntektől le kell zárni ezt a meccset, rendezni a sorokat és azért dolgozni, hogy jövőre ismét megmutathassuk magunkat Európában, már némi tapasztalattal felvértezve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik