Nemzetközi foci

EL: védelmi hibák okozták a Vasas vesztét

A Beitar összesítésben 7-3-mal bizonyult jobbnak az Európa Liga első selejtezőkörében.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó

Vasas FC – Beitar Jeruzsálem (izraeli) 0-3 (0-1)
Szusza-stadion, játékvezető: Verissimo (portugál)
Vasas: Nagy G. – Risztevszki, Vaskó, Burmeister – Murka (Szivacski, 68.), Vida – Hangya, Kleisz – Remili (Ádám M., 72.), Pavlov, Kulcsár. Vezetőedző: Michael Oenning
Beitar: Kleyman – Heister, Mori, Khila, Conte – Sabo, Keltjens, Claudemir – Ezra (Georginho, 62.), Shechter (Benayoun, 74.), Vered (Varenne, 82.). Vezetőedző: Sharon Mimer
Gólszerzők: Ezra (9., 61), Varenne (91.)
Továbbjutott: Beitar (kettős győzelemmel, 7-3)

Az Európa Liga-selejtező első körének visszavágóját a Vasas 4-3-as hátrányból várta az izraeli Beitar ellen. A mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban rendezték.

A negyedik percben Remili szabadrúgása a rövid oldali kapufát találta telibe, a fordulásból az izraeliek lesről szereztek gólt – a játékvezető nem adta meg a találatot. Konte lövését Nagy védte, Hangya azonban lassan reagált a kipattanóra, így már csak szabálytalanul tudta megállítani Sabót – tizenegyes, melyet Nagy kivédett! Elaludt azonban a Vasas-védelem, a kisszöglet után Ezra három védő között lőtte ki a jobb alsó sarkot (0-1).

A vendég gól az izraelieket pörgette fel: sorban jöttek a helyzetek, a Vasas-védelem pedig szinte átjáróház volt a támadók számára. Nagy Gergely két óriási bravúrral tartotta meccsben a csapatot. Remili szabadrúgása a sorfalban halt el, majd Kleisz kísérlete szállt nem sokkal mellé. A félidő végére nagyon rákapcsolt a Vasas, de gólt nem sikerült szerezni.

Lendületben maradt a Vasas, de jobban zárt az izraeli védelem, így komoly lehetőség nem adódott a felek előtt. Risztevszki utolsó pillanatban mentett egy kiugratás után, az angyalföldi hátsó alakzat is megrázta magát. A 61. percben labdát veszített a középpályán a magyar együttes, amit újabb nagy védelmi hiba követett, majd Ezra ismét három védő lába között lőtt – ezúttal a hosszúba (0-2). A gólt Pavlov fejese követte, Kleyman simán védett.

Az újabb izraeli gól megnyugtatta a vendégeket, korántsem támadtak olyan elánnal, a Vasas pedig talán kicsit el is fáradt a végére. Burmeistert rendre megverték egy az egyben a jobb oldalon, de a bal oldalnak is meggyűlt a baja a kontrákra apelláló ellenféllel. Egy ilyen eset után szabadrúgással jöhetett a Beitar, a beadást Vered bombázta mellé. A hajrába érve Vida megpattanó lövését Kleyman a levegőben úszva védte.

Az utolsó percekre beszorította ellenfelét a Vasas, de ez a meddő fölényen túl másra nem volt elég. A legvégén ismét egy védelmi megingást követett egy újabb vendég gól: Benayoun keresztbelőtt labdáját Varenne pofozta a hálóba; 3-0-ra nyertek az izraeliek, így kettős győzelemmel jutottak a második körbe. A Vasasnak véget ért a kupakaland.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik