Nemzetközi foci

EL: kettős Fradi-siker a lettek ellen

A hazai győzelem után idegenben is lenullázta a Jelgavát a Ferencváros az Európa Liga-selejtezőben.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó

FK Jelgava (lett) – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Jelgava, játékvezető: Muntean (moldovai)
Jelgava: Ikstens – Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics – Alhinho (Lazdins, 88.), Bakmaz (Razulis, 69.) – Jaudzems (Grigaravicius, 57.), Kluskins, Kauber – R. Ledesma. Vezetőedző: Alexandru Curteian
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka (Csernik, 75.) – Gera Z. (Hajnal, 76.), Gorriarán – Varga R. (Rui Pedro, 71.), Bőle, Moutari – Priskin. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerző: Priskin (37.)
Továbbjutott: Ferencváros (kettős győzelemmel, 3-0)

A lett Jelgava vendégeként lépett pályára a Ferencváros az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján. A Magyar Kupa-győztes együttes 2-0-s előnyről várta a találkozót.

A Fradi-játékosok passzolgattak az első percekben, pillanatokra került csak a lettekhez a labda. Gorriarán próbálkozott az első lövéssel, jócskán fölé-mellé. Tíz perccel később is ő lőtt, hasonló eredménnyel. Nem sokkal később Dibusz ejtette ki a labdát, majd az ezt követő szögletet mellé fejelte a szabadon hagyott lett játékos. A 27. percben Bőle beadásából az egyik hazai védő találta el a kapufát, a kipattanóról Priskin maradt le centikkel.

A 37. percben végre góllá érett az FTC-fölény: Bőle lépett ki, centerezett, az első két lövés még elhalt a védőkben, illetve a kapusban, azonban harmadjára már Priskin Tamás a hosszúba gurította a labdát (0-1). Előnnyel mehetett szünetre az összesítésben már 3-0-ra vezető Fradi.

Agresszívabb Jelgava jött ki a második félidőre, egy ollózós lövés ki is kötött a Ferencváros hálójában – de a szép mozdulatot szabálytalanság előzte meg, így maradt a 0-1. Azt azért nem lehetett kijelenteni, hogy beszorult a Fradi, de többet volt a játékszer a letteknél. Egy Varga-lövés blokkoló lábat talált, a kapus nyugodtan ölelte aztán magához, majd Bőle gyengére sikerült lövésére feküdt rá a hazaiak kapusa – Ikstens aztán egy távoli löketet is hárított.

Sokkal lassabb iramban csordogált a meccs, a Jelgava kapott annyi területet a Fraditól, hogy a játéktér közepén passzolgasson, azonban ebből veszélyes támadásokat nem sokat tudott vezetni. A 70. percben egy hazai lövés nem sokkal ment a Fradi-kapu mellé, a 73. perc aztán majdnem hazai gólt hozott: egy szabadrúgás utáni fejes a hosszú sarok mellett ment el centikkel. Moutari lesállás után szerzett gólt, ezt sem adta meg a játékvezető.

A Fradi előnye kitartott, 1-0-ra a második meccset is megnyerte, így kettős győzelemmel lépett a második selejtezőkörbe.

Olvasói sztorik