Nemzetközi foci

Oenning nem jósolt kávézaccból; Doll bízik az első Fradi-gólban

Csütörtökön két magyar csapat léphet tovább az Európa Liga-selejtezőben.

A Videoton FC már továbbjutott, a Vasas FC és a Ferencvárosi TC pedig csütörtökön harcolhatja ki az Európa Liga második selejtezőkörében való szereplést.

A Ferencváros 17.30-tól a lett Jelgava vendége lesz. A párharc visszavágója 2-0-s Fradi-előnyről indul.

– Első ránézésre tetszik a pálya és a gyep is jó állapotban van – idézi Thomas Doll vezetőedző első benyomásait a klub honlapja. – De a körülmények valójában nem annyira lényegesek, hiszen a világ bármely stadionjában lehet élvezni a futballt. Otthon jól játszottunk, sikerült megőriznünk a kapunkat a góltól, és kétgólos sikert arattunk. Az azóta eltelt napokban már a visszavágóra készültünk. Reméljük, hogy itt is mi lőjük majd az első gólt, azzal még tovább nehezítenénk a Jelgava dolgát. Nyilvánvaló, hogy a Jelgavának csak akkor van esélye megfordítani a párharcot, ha gólokat lő, ha párharcokat nyer. De nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Jó eredménnyel érkeztünk Lettországba, de csütörtökön kilencven perc kemény munka vár ránk, hogy elérjük a célunkat, a továbbjutást. A csapatunkban sok tapasztalt labdarúgó játszik, akik pontosan tudják, mire van szükség a továbbjutáshoz. Agresszívan, harcos mentalitással kell teljesítenünk a pályán, és akkor sikeresek lehetünk.

Mint ismert, a Vasas 3-1-re is vezetett Izraelben a Beitar Jeruzsálem vendégeként, de az utolsó öt perc rövidzárlata végül 4-3-as vereséget eredményezett. Michael Oenning, az együttes vezetőedzője ennek ellenére bizakodó.

– Jól játszottunk az első mérkőzésen, kivéve az utolsó öt percet. Taktikailag felkészültünk, minden esélyünk megvan, hogy kiharcoljuk a továbbjutást – idézi a klub honlapjaa német szakembert. – Hazai környezetben, saját szurkolóink előtt erre jó esélyünk mutatkozik. Vaskó Tamás felépült, így egy értékes játékos visszatérhet a csapatba. Az új szerzeményeink még nem játszhatnak, továbbjutás esetén már lesz rá mód. Egyszerű a helyzetünk, nyerni kell, nem hiszem, hogy hét gól esik, de nyílt mérkőzésre számítok. Figyelnünk kell, hiszen képesek visszajönni vert helyzetből is, bízom benne, hogy mi is tudunk fejlődni a kinti meccshez képest. Szerda reggel nem jósoltam kávézaccból, nem tudom mennyi lesz az eredmény, nem is az a fontos, hanem a továbbjutás. Ha nyolcvanhét percig egy csapat jól játszik, nem érdeme földbe döngölni, persze az utolsó öt percben sok minden történt: balszerencse, egyéni hibák. Sokat tanulhattak belőle a játékosaink és bízom benne, hogy a visszavágón ebből okulva lépünk majd pályára.

Sharon Mimer, az izraeliek mestere tudja, a Vasas erős csapat, de a saját játékukat akarják játszani a Szusza-stadionban 20.30-kor kezdődő találkozón.

– Sok fontos momentuma volt az első meccsnek, kiderült, hogy a Vasas erős csapat. Nehéz mérkőzés lesz, még jobban kell küzdeni, hogy meglegyen a továbbjutás. Nem döntetlenre fogunk játszani, a saját játékunkra készülünk. Tudjuk, mik voltak a hibáink, ezeket kijavítjuk, felkészültebbnek kell lennünk, mint legutóbb. A védekezésünkkel gondok voltak. Örülök, hogy sok szurkolónk lesz, nagyon fanatikusak, számítunk a támogatásukra.

Olvasói sztorik