Nemzetközi foci

EL: labda nélkül játszott a Fradi ellenfele; Isten fogta az izraeliek kezét

A riválisok nyilatkozatai a csütörtöki Európa Liga-selejtezők után.

Megkezdődött az Európa Liga 2017–2018-as szezonja, az első selejtezőkörben pedig máris mindhárom magyar induló bekapcsolódott. A csütörtöki nyitónapon két siker mellett egy kellemetlen vereség volt a mérlege a Ferencvárosi TC, Videoton FC, Vasas FC triónak. Megnéztük, miként vélekedtek a riválisok a találkozók után.

A Ferencváros 2-0-s előnyt szerzett a lett Jelgava elleni hazai odavágón. A mérkőzés után a lett vezetőedzőt és az egyik játékost szólaltatta meg a sportacentrs.com.

– Kikapni sosem jó, viszont két meccsből áll a párharc, fordulhat a kocka Jelgavában – jelezte a lettek vezetőedzője, Alexandru Curteian. – Nehéz lesz a visszavágó is, hiszen az ellenfelünk egy nagyon jó csapat, amit most is bizonyított. Hálás vagyok a srácoknak a türelmes játékért, hiszen nehéz dolog kilencven percen keresztül labda nélkül játszani. Kielemezzük a Fradi hiányosságait a visszavágóra. Az első meccs előtt ötven-ötven százalékot mondtam a továbbjutásra, azonban sokkal agresszívabban kell játszani a visszavágón. Most olyan hatvan-hetven százalékot adtunk ki magunkból, többet is tudunk ennél. A végsőkig harcolnunk kell!

– Nagyon jó, nagy csapat a Ferencváros. Őszintén szólva, mi azt játszottuk, amit elterveztünk, azonban a koncentráció hiánya az ellenfelet segítette. Még nincs veszve semmi, hazai pályán megnehezíthetjük a Fradi dolgát. Láttuk, mi az erőssége, bízom benne, hogy így is tovább tudunk jutni a párharcból – nyilatkozta Ante Bakmaz, a lettek középpályása. – Ahogy csütörtökön, úgy a visszavágón is türelmesnek kell lennünk. Most is voltak lehetőségeink egy-egy kontra végén, és biztos vagyok benne, hogy Jelgavában jó eredményt fogunk elérni.

Egyértelmű esélyes a Videoton

A Videoton is 2-0-ra nyert a máltai Balzan FC ellen. Marko Micsovics vezetőedző nyilatkozatát a Vidi.hu idézte:

– Egy edző nem lehet elégedett akkor, amikor veszít a csapata, így természetesen nem vagyok boldog az eredmény miatt. Ugyanakkor a mutatott játékkal részben elégedett vagyok, de nagy kár, hogy az utolsó percben megkaptuk a második gólt is. Reálisan nézve a Vidi volt a mérkőzés esélyese, Máltán sem lesz ez másképpen, de hazai pályán igyekszünk majd meglepni ellenfelünket. Mindennel együtt azért mi is tudjuk, hogy a továbbjutásra egyértelműen nagyobb esélye van a magyar csapatnak – mondta Marko Micsovics.

Isten is segített az izraelieken

A Vasas is kétgólos előnyben volt az izraeli Beitar Jeruzsálem vendégeként, de végül kikapott úgy, hogy egészen a 88. percig őrizte 3-1-es vezetését. A hihetetlen feltámadás után az izraeliek mestere, Saron Mimar már természetfeletti erőket is emlegetett.

– Éreztük, hogy Isten velünk van, pedig a játék nem úgy ment, ahogy azt szerettük volna – idézi a szakembert a one.co.il. – Nagyon szellősek voltunk hátul, de nagy győzelmet arattunk. Nem kétség, jó csapatunk van, bízom benne, hogy a következő meccsből is jól jövünk ki. Benayoun azért jött, mert segítségére lehet a csapatnak, a támadóképességei fantasztikusak, ha ehhez a védelem is feljavul, sokkal jobbak leszünk. Minden játékosom képes remek dolgokra – nem lesz könnyű a visszavágó sem, de készen állunk a továbbjutás kiharcolására.

Olvasói sztorik