Nemzetközi foci

A pocsék Bebe- és Sissoko-üzletekkel emlegetik együtt Bogdán átigazolását

Kilenc név, kilenc balul elsült szerződés, köztük a magyar kapusé.

Bogdán Ádám liverpooli szerződtetését az angolok óriási baklövésnek tartják. A kevés lehetőséget kapó, de azokon rendre hibázó magyar hálóőr – aki az elmúlt hónapokat műtét utáni rehabilitációjával töltötte – szerződése egyelőre a „vörösökhöz” köti. Bogdán most felkerült egy listára is, amely kilenc olyan üzletet tartalmaz az angol futball elmúlt évtizedéből, ami nagyon rosszul sült el.

A „Kilenc átigazolás, ami után vakarhattuk a fejünket” című anyagban a szerző Bogdán mellett az alábbi nyolc transzfert említi:

– Julien Faubert (2009, West Ham – Real Madrid, kölcsön, majd végleg)

– Bebe (2010, Vitória Guimaraes – Manchester United, 7,4 millió font)

– Moussa Sissoko (2016, Newcastle–Tottenham, 30 millió font)

– Papy Djilobodji és Michael Hector (2015, Nantes–Chelsea és Reading–Chelsea, 2,7 millió és 4 millió font)

– Steve Sidwell (2007, Reading–Chelsea, ingyen)

– Steven Caulker (2016, QPR–Liverpool, kölcsön)

– Dale Jennings (2011, Tranmere–Bayern, 600 ezer font)

Bogdánról az alábbiakat írta a footyaccumulators.com:

– A magyar Bogdán Ádámnak sikerült valamiképp meggyőznie Brendan Rodgerst, hogy kétéves szerződést ajánljon neki az ötszörös európai kupa-győztesnél. Ez is egyike volt a sok sokkoló átigazolásnak, amit Rodgers elkövetett, a hálóőrnek pedig két Premier League-mérkőzés jutott a „vörösöknél”. A debütáló meccsén beszedett potyája – amikor a harmadik percben beejtett egy szögletet a Watford ellen 3-0-ra elveszített mérkőzésen – miatt lesz emlékezetes. Az anfieldi szerződése a nyáron lejár, úgyhogy figyeljenek, mert talán egy önökhöz közeli klubhoz tart a közeljövőben!

Olvasói sztorik