Nemzetközi foci

Három tizenegyesből egyet sem tudott belőni Portugália, döntős Chile

Tizenegyes-párbajban dőlt el a Konföderációs Kupa első elődöntője.

Az Európa-bajnoki címvédő Portugália a Copa América-győztes Chilével játszotta az oroszországi Konföderációs Kupa első elődöntőjét.

Chile birtokolta többet a labdát az első félidőben, de a portugáloknak volt több kapura tartó kísérlete. A dél-amerikaiak Aránguiz révén kerültek közel a vezetés megszerzéséhez, de nem tudta kihasználni ziccerét. A második félidő elején Vidal fejelt fölé szögletből, majd Vargas tornáztatta meg Rui Patríciót. Nem bírtak egymással a felek: 0-0-lal zárult a kilencven perc.

A kétszer tizenöt perc ráadásban sem esett gól (Chile az utolsó előtti percben kétszer is eltalálta a kapufát, közte Rui Patrício védett nagyot), így jöhettek a tizenegyesek.

Chilei részről Vidal nem hibázott, a portugál Quaresma-próbálkozást viszont Claudio Bravo fogta. Aránguiz belőtte, Moutinho kihagyta – Bravo védett ismét, két kör után 2-0 Chilének. Alexis Sanchez sem rontott, Nani viszont igen – Bravo háromból hármat fogott meg, döntős Chile.

Chile a fináléban a Németország–Mexikó párharc győztesével találkozik, míg a portugálok a vesztessel játszanak a bronzéremért.

Olvasói sztorik