Nemzetközi foci

Itt az újabb vb-botrány: kétmilliót kapott a FIFA-képviselő tízéves kislánya a katariaktól

Négyszáz oldalas jelentést kezd el szivárogtatni a Bild.

Korrupció gyanúja miatt már több vizsgálat is indult a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokság ellen, azonban úgy tűnik, még nincs vége a botrányok sorának.

A legújabb információkat a német Bild kezdi el részletekben felfedni. Ezekben többek között részletesen beszámolnak arról is, hogy állítólag az egyik FIFA-képviselő tízéves kislánya nevére is utaltak kétmillió dollárt, aminek valószínűsíthető célja a katari vébé-rendezés egyik voksának megnyerése volt. A német lap Michael Garcia jelentésére hivatkozik, aki 2014 decemberéig független szakértőként folytatott vizsgálatokat az ügyben.

Érdekesség, hogy Garcia leadott jelentését névtelenül engedte publikálni a FIFA, a 42 oldalas dokumentum azonban úgy tűnik, csak egy cenzúrázott változat: a Bild ugyanis egy 430 oldalas Garcia-jelentés publikálását jelentette be.

Ebben a fenti ügy mellett szó lesz arról is, hogy a szavazás előtt több FIFA-képviselő is Rióba utazott, ahol a katari szövetség adott partit, illetve fontos szerepet töltött be a szavazás manipulálásában a világ egyik legnagyobb sportakadémiája, a katari Aspire Academy is.

Peter Rossberg, a cikk szerzője Facebook-oldalán jelezte: az anyag nem bizonyíték arra, hogy a katari vébé meg lett véve, csupán olyan, mint a puzzle, ami darabjait összerakva ad teljes képet.

Olvasói sztorik