Nemzetközi foci

A Fradi és a Videoton abszolút esélyes, a Vasas kieshet a bukik szerint

A fogadóirodák a magyar Európa Liga-párharcokat is beárazták.

Csütörtökön az első selejtezőkörben kezdi meg a szereplését a három Európa Liga-csapatunk, a Videoton FC, a Vasas FC és a Ferencvárosi TC. Megnéztük, a külföldi fogadóoldalak milyen esélyeket jósolnak a magyar indulóknak az első EL-körre.

Este 18.45-kor pályára lép a bajnoki bronzérmes Vasas a Beitar Jeruzsálem vendégeként – zárt kapuk mögött, ugyanis az izraeli klub büntetését most lépteti életbe az UEFA, így nem lehetnek nézők a stadionban. Ami az első mérkőzés esélyeit illeti, így is a házigazda számít favoritnak: átlag 1.6 körüli szorzóval kínálják győzelmét, a döntetlen már 3.6-szeres pénzt is érhet, a Vasas győzelmére pedig még kisebb esélyt látnak a szakértők – 4.75 körüli pénzt hozhat a bátor fogadóknak az idegenbeli siker (az 54 vizsgált ajánlatból egy sincs 4.00 alatt…).

Az első mérkőzés előtt a párharc esélyesének is az izraelieket tartják: 1.4-es szorzóval fut a Beitar-továbbjutás, 2.75-öt fizet a Vasas-siker.

A Fradi a favorit

Szintén 18.45-től játszik a Magyar Kupa-győztes Fradi, mely a lett Jelgavát fogadja az első meccsen. Abszolút esélyesként: 1.25-szörös pénz körül fizet a győzelme. Több iroda még az 1.2-et sem adja meg a zöld-fehér sikerért, 1.3 fölött pedig már nem is igen találhatunk szorzót ebben a kategóriában. A döntetlen – 54 iroda kínálatát nézve – átlag 5.32-os szorzóval futott kedden reggel, a lettek előnybe kerülése pedig csaknem tízszeres pénzt fizetne (9.90).

Elég egyértelmű párharcként tekintenek erre a párosításra a bukik: 1.1-es szorzóért lehet megfogadni az első meccs előtt a Fradi továbbjutását, a lettek sikere pedig előzetesen hatszoros zsetont érhet az arra fogadóknak.

A Videotonnak sem lesz gondja

A máltai Balzan lesz a Videoton ellenfele az első körben. A bajnoki ezüstérmes is jó esélyekkel vág neki a párharcnak. Az első meccs gyakorlatilag simán a Vidié a szakértők szerint: 1.24-es átlagot ad ki 53 nemzetközi iroda kínálata. Itt is megesik, hogy van, ahol az 1.2-et sem adják meg az első meccsen aratott magyar győzelemért, 1.27 felett pedig nem találtunk oddsot. A döntetlen 5.57 körül mozog, a Balzan győzelméért pedig bátran kínálnak majdnem 10-es szorzót is (átlag 9.92, de 11 feletti odds is van, nem is egy).

A továbbjutási esélyek pontosan megegyeznek a Fradi-párharc mutatóival: a Videoton 1.1-del száll harcba az első meccs előtt, a máltai fél pedig hatos szorzót kapott.

Olvasói sztorik