Nemzetközi foci

Az U21 Eb legnagyobb tehetségei: Saúl, Asensio, Bernardeschi – és Bardi

Elit társaságba került a SkySportsnál az Újpest légiósa.

“U21-es Eb: tíz ember, aki lenyűgözte a megfigyelőket” címmel tett közzé cikket a SkySports. A listán az A- és B-csoportból három-három, a C-ből négy játékos neve került említésre és mindegyikhez néhány mondatos értékelést készített a cikkíró páros: Adam Bate és Rob Mackenzie.

A tíz ember között akad magyar vonatkozású is, méghozzá az Újpest macedón középpályása-csatára, Enisz Bardi.

A macedónok óriási meglepetésre, történetük során először jutottak ki a tornára és bár onnan már nem volt esélyük továbbjutni, mindhárom találkozójukon helyt álltak, mi több, pontot is szereztek. A tornán két mérkőzésen lépett pályára az újpesti Viktor Angelov és hármon Enisz Bardi, utóbbi ráadásul tizenegyesből, majd szabadrúgásból gólt is szerzett a szerbek ellen 2-2-re végződött összecsapáson, valamint a Portugália elleni 4-2-es vereség alkalmával.

Az A-csoportból az angol Alfie Mawson (Swansea City), a szintén angol Tammy Abraham (Chelsea), a szlovák Milan Skriniar (Sampdoria); a B-ből a spanyol Saúl Niguez (Atlético Madrid), a szintén spanyol Marco Asensio (Real Madrid); a C-ből az olasz Lorenzo Pellegrini (Sassuolo), a szintén olasz Federico Bernardeschi (Fiorentina), a német Marc-Oliver Kempf (Freiburg) és a szintén német Max Meyer (Schalke) került fel a listára – és Enisz Bardi.

A macedónról az alábbiakat írta a SkySports:

– A megfigyelőket lenyűgöző, kevésbé ismert játékosok egyike Enisz Bardi. A magyar bajnokságot ismerők kevésbé lesznek meglepve a kiegyensúlyozatlan macedón válogatottban nyújtott jó teljesítményén, mivel 13 gólt és 7 gólpasszt jegyzett az Újpestnél az idény során. A selejtezők 900 percéből csupán 92-t hagyott ki és a rögzített szituációknál különösen meggyőző volt a torna során.

– A csavarásos szabadrúgás-technikája pontossággal párosulva veszélyessé teszi minden rögzített szituációnál az ellenfél harmadában. A Portugália elleni befejezése a tizenhatos közeléből is bizonyította a képzettségét. Bár a fizikai gyengesége és a testfelépítése kérdéseket vethet fel a megfigyelőknél, meglepődnénk, ha a következő idényben is az Újpestnél játszana.

Olvasói sztorik